BMW blijft zijn scootergamma verbeteren. Deze keer zijn de BMW C 400 X en C 400 GT aan de beurt. De eencilinder levert na de EU5-aanpassingen nog altijd 34 pk, hoewel hij een serieuze chirurgische ingreep onderging.

C 400 X en GT: elektronisch gestuurd
Zo krijgt hij onder andere een nieuw motormanagementsysteem, een elektronische gashendel (E-gas) en een geoptimaliseerde centrifugaalkoppeling. Andere wijzigingen, zowel op de X als op de GT, omvatten verbeteringen aan de cilinderkop, een nieuwe sensor op het generatordeksel en een fijnere regeling van het stationaire toerental. Het resultaat is een soepelere en gevoeligere gasrespons. Wat het rijden in de stad en op snellere wegen een stuk aangenamer maakt.

Oog voor detail
Verdere, niet-motorische wijzigingen vinden we op beide modellen in de stabiliteitscontrole, die nu automatisch in plaats van manueel gekalibreerd wordt. Ook het remsysteem werd herzien, met nieuwe remklauwen en een aangepaste slag van de hendel voor- en achteraan. Het opbergvak vooraan is voortaan uitgerust met een usb-aansluiting. BMW schenkt dus veel aandacht aan de uitrusting en het comfort. En laat dat nu net iets zijn waar scooterrijders oog voor hebben.

Kleuren en prijzen
Net als voor high-end details trouwens, zoals een TFT-dashboard en de optionele dagverlichting. En BMW zou BMW niet zijn, mocht er voor beide modellen geen uitgebreide accessoirelijst bestaan. De C 400 X zal leverbaar zijn in Blackstorm Metallic, Granite Grey Metallic en Style Sport. De GT-versie doet het met Alpine White, Kallisto Grey en Style Triple Black. Ook de prijzen zijn al bekend: 6.999 euro voor de X; 7.999 euro voor de GT.

Meer informatie over de BMW C 400 X en C 400 GT vind je op de website van BMW en op motorprijzen.be.
Meest recente artikelen
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Zwitserland
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar of door Zwitserland te rijden bijvoorbeeld.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Spanje?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie trekken. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonovergoten Spanje te rijden bijvoorbeeld.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Oostenrijk
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar of door Oostenrijk te rijden bijvoorbeeld.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Italië?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonnige Italië te rijden bijvoorbeeld.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Frankrijk?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar of door Frankrijk te rijden bijvoorbeeld.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Duitsland?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar of door Duitsland te rijden bijvoorbeeld.