Image
Seiser Alm
Partnerinfo - De Seiser Alm is de uitgelezen plek om te winterwandelen. Trek je sneeuwschoenen aan en verken het grootste hoogalpine plateau van Europa. © Seiser Alm Marketing | Helmuth Rier

Ervaar de ongerepte natuur tijdens het sneeuwschoenwandelen en winterwandelen in de Dolomieten en in de dolomietendorpen in het dal. Ontspannende wandelingen of uitdagende verkenningstochten, er is hier voor iedereen een geschikte route.

Het wandelnetwerk omvat 60 kilometer perfect geprepareerde winterwandelpaden en 50 kilometer gemarkeerde sneeuwschoenpaden. Alle winterwandelpaden op de Seiser Alm kan je ook als sneeuwschoenwandelpad gebruiken.


Of liever met een slee?

Ook leuk en een tikkeltje spannender, is de uitgestrektheid van de grootste alpenweide van Europa ervaren tijdens een rit met de slee of koets. Laat je meeslepen, letterlijk, op het ritme van de hoeven en het geluid van de bellen aan het hoofdstel van de befaamde Haflingerpaarden. Zet een muts op, kruip onder een dekentje en geniet van het unieke berglandschap van de Dolomieten met zijn indrukwekkende Langkofel, Plattkofel en Schlernmassief.


Bereikbaarheid en praktische info

De Seiser Alm is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, met pendeldiensten vanaf grote luchthavens en treinstations.

Als je met de trein of bus in Zuid-Tirol aankomt, kan je voor de laatste kilometers naar je accommodatie gebruikmaken van de Südtirol Transfer, een pendeldienst voor de hele regio.

Verblijf je in een accommodatie die lid is van het plaatselijke toeristenbureau, dan ontvang je gratis de Südtirol Guest Pass. Met die pas kan je gebruikmaken van alle skibussen in de Seiser Alm regio in de Dolomieten en van het openbaar vervoer (inclusief regionale treinen) in heel Zuid-Tirol.


In minder dan 2 uur naar de Dolomieten

Vanaf 23 december 2023 tot 13 april 2024 vlieg je in minder dan twee uur rechtstreeks van Antwerp Airport naar Bolzano. De gerenommeerde maatschappij SkyAlps last drie heen- en terugvluchten in per week, telkens op woensdag, zaterdag en zondag.

Een enkel ticket is beschikbaar vanaf 174 euro, taksen inbegrepen. Je reserveert je zitje bij je reisagent of via de website van SkyAlps.

Check ook onze podcast hieronder!