Image
Graübunden: de Zwitserse Alpen op zijn best
Graubünden is een unieke wintersportbestemming. De meer dan 40 skigebieden liggen bovengemiddeld hoog waardoor skiplezier het hele winterseizoen kan gegarandeerd worden. Sterker nog: in St. Moritz zijn er al pistes open sinds mid-oktober!

Graubünden staat voor 40 skigebieden, goed voor ruim 2200 kilometer pistes. Topbestemmingen in deze Zwitserse regio zijn onder meer St. Moritz, Laax, Davos, Arosa Lenzerheide, Disentis en Samnaun Ischgl.

De prijzen voor hotels en skipassen lopen uiteen maar er is een gebied voor elk budget en type skiër. Bovendien zijn er elk jaar aanbiedingen waarbij skipassen zijn inbegrepen bij de hotelovernachtingen. Wie in Davos Klosters en Lenzerheide gaat skiën, krijgt al vanaf één overnachting een gratis skipas. Engadin St. Moritz en Engadin Scuol hebben aanbiedingen het ganse seizoen door. Lees er hier alles over.

Ook voor gezinnen met kinderen biedt Graubünden interessante opties: in Arosa leren kinderen bijvoorbeeld gratis skiën (in groep) vanaf 2 hotelovernachtingen in een selectie van hotels.

Het skiseizoen gaat vrij vroeg van start; op 17 oktober gingen de Bergbahnen Diavolezza in Engadin St. Moritz al open. Daarna, eind oktober, gaat het seizoen van start in Laax en vanaf 20 en 21 november kun je skiën in het mondaine Davos en Corviglia (St. Moritz). Samnaun-Ischgl volgt op 26 november en Arosa-Lenzerheide, Disentis3000 en Andermatt-Sedrun openen op 28 november. Het volledige overzicht vind je hier.

Nieuw deze winter is de gloednieuwe 8-persoonsgondellift die in Arosa-Lenzerheide in gebruik wordt genomen. Vorig jaar haalde dit gebied nog de wereldpers door de koppeling van de twee skigebieden: de skidorpen Arosa en Lenzerheide, samen goed voor een skiparadijs van 225 km perfect geprepareerde pistes met 109 afdalingen en 42 liften. Goed om weten: in deze regio (Arosa-Chur-Lenzerheide) is jouw skipas ook geldig op het regionale openbaar vervoer.

Graubünden in cijfers

Geprepareerde pistes: 2200 km

Aantal skigebieden: 40

Nuttige links

nl.graubuenden.ch

MySwitzerland.com

Autovignet Zwitserland

Brussel – Graubünden: 813 km

De skigebieden in Graubünden zijn makkelijk bereikbaar per auto. Hou er evenwel rekening mee dat je een vignet nodig hebt voor jouw verplaatsingen in Zwitserland. Dat vignet kunnen de leden van Touring hier voordelig aankopen (2 euro korting).

Andere optie: het vliegtuig. Swiss International Airlines vliegt 6X per dag van Brussel naar Zürich en rekent geen toeslag aan voor skimateriaal. Vanaf de luchthaven kun je per trein verder. Tip: met de Swiss Pass kun je met één vervoersbewijs onbeperkt reizen met de trein, bus en boot. De Swiss Pass is verkrijgbaar op www.swisstravelsystem.com, www.b-europe.com, of in de NMBS stations en reisbureaus met een NMBS-licentie.

Deel deze inhoud