Image
skiien in de Alpen
31 januari 2017
Sneeuwzekerheid in de Alpen: deze 10 plekken verdienen nog steeds het predicaat ‘sneeuwzeker’.

Hoe hoger, hoe beter is beslist geen slechte basisregel, maar er spelen meer factoren zoals bijvoorbeeld de oriëntatie van de skipistes ten opzichte van de zon en de hulp van de techniek. Doch vergis je niet: heel vaak wordt met sneeuwzeker het skiën of snowboarden op een gletsjer bedoeld en daar hebben beginnende of minder ervaren skiërs weinig aan. Tip: zoek naar gebieden die relatief vroeg in het seizoen opengaan, zoals bijvoorbeeld Val Thorens waar het skiseizoen al op 25 november is gestart en pas eindigt op 1 mei 2017. De 9 andere skigebieden die te boek staan als sneeuwzeker.

Reisbijstand op maat van je wintersportvakantie

Mocht het (elders) toch nog misgaan of je wil het zekere voor het onzekere nemen, laat je dan op voorhand verzekeren. Touringleden kunnen beroep doen op de Touring Snow Card. Deze reisbijstand is een annuleringsverzekering die tevens skilessen en skipas terugbetaalt en je ook indekt tegen het breken van ski’s en de diefstal van jouw materiaal (ski’s, skistokken, skischoenen). Ook de repatriëring of vervroegde terugkeer wordt terugbetaald.

Deel deze inhoud
18 maart 2020

Mobiliteit, reizen: Wat het coronavirus verandert

De crisis rond het coronavirus brengt belangrijke veranderingen in ons dagelijks leven met zich mee.  Als belangrijke speler in de mobiliteit en de toerismesector, wil Touring je informeren en adviseren over de gevolgen qua mobiliteit en reizen. Vind hier de recente nieuwsitems over de epidemie en de impact ervan op je verplaatsingen en reizen.