Sneeuwzekerheid in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk

31/01/2017
enneigement

Door Bart De Landtsheer

Wie dit jaar nog skiplannen heeft, wil er uiteraard het beste van maken want er is niks zo vervelend als kale plekken op de piste of helemaal geen sneeuw. De meeste oorden zijn intussen goed besneeuwd, maar absolute zekerheid vind je in deze top 10.

Hoe hoger, hoe beter is beslist geen slechte basisregel maar er spelen meer factoren zoals bijvoorbeeld de oriëntatie van de skipistes ten opzichte van de zon en de hulp van de techniek. Doch vergis je niet: heel vaak wordt met sneeuwzeker het skiën of snowboarden op een gletsjer bedoeld en daar hebben beginnende of minder ervaren skiërs weinig aan. Tip: zoek naar gebieden die relatief vroeg in het seizoen opengaan, zoals bijvoorbeeld Val Thorens waar het skiseizoen al op 25 november is gestart en pas eindigt op 1 mei 2017. De 9 andere skigebieden die te boek staan als sneeuwzeker.

 

 

 

Reisbijstand op maat van je wintersportvakantie

Mocht het (elders) toch nog misgaan of je wil het zekere voor het onzekere nemen, laat je dan op voorhand verzekeren. Touringleden kunnen beroep doen op de Touring Snow Card. Deze reisbijstand is een annuleringsverzekering die tevens skilessen en skipas terugbetaalt en je ook indekt tegen het breken van ski’s en de diefstal van jouw materiaal (ski’s, skistokken, skischoenen). Ook de repatriëring of vervroegde terugkeer wordt terugbetaald.

 

Bart De Landtsheer

Bart De Landtsheer

Verwante inhoud