Image
Hasselt
Hasselt is een toeristische magneet. 9 Touring-leden delen hun favoriete adresjes in de stad.


Negen Touringleden laten in het kader van ‘De Ronde van België
hun licht schijnen op de stad waar ze leven en/of werken. We polsen naar hun favoriete adresjes en plekjes en dat leverde de volgende interessante tips op. Welkom in Hasselt, hoofdstad van de smaak.


1. Daar drinken we op: het Jenevermuseum

Hasselt -  Jenevermuseum


Net als het modemuseum is ook het Hasseltse Jenevermuseum een must. Ontdek aan de hand van onder meer filmpjes en geurinstallaties waar jenever voor staat en neem op het einde van je bezoek letterlijk de proef op de som in het proeflokaal.


2. Enorme bierkaart: Café Export

Hasselt - Café Export


Dit café werd in 2014 grondig vernieuwd en in één vlotte beweging werd de kaart uitgebreid met een hoop nieuwe bieren. Fans van trappistenbier kunnen hier hun hartje ophalen maar de collectie gin’s (en tonic) is ook niet onaardig.


3. Stripspeciaalzaak: Wonderland

Hasselt Wonderland


Stripwinkels worden steeds zeldzamer maar de gevestigde waarden houden blijkbaar goed stand. Wonderland in het hart van Hasselt bestaat al meer dan 30 jaar en is uitgegroeid tot een speciaalzaak voor stripadepten.


4. Het beste gebak

De meningen zijn verdeeld als het op het beste gebak van Hasselt aankomt maar sinds Patisserie Verboven begin dit jaar de deuren sloot, is de keuze eenvoudig: Fijnbakker Cools is voortaan the place to be.


5. Het betere gitaarwerk: JnR Music Center

Hasselt JnR


JnR Music Center is nog een van de weinige échte muziekwinkels in België, een shop waar je niet alleen je materiaal koopt maar waar je ook voor (technisch) advies terecht kunt. Topmuzikanten en professionelen vinden blindelings hun weg naar deze winkel die voornamelijk in gitaren is gespecialiseerd. De ‘wall of fame’ spreekt boekdelen. Is dat Lou Reed naast eigenaar John Joris? Inderdaad.


6. Klassieker: het Modemuseum

Hasselt - Modemuseum


Het Modemuseum (MMH) in Hasselt stelt maar liefst 17.000 items tentoon die de geschiedenis van de mode vanaf het jaar 1750 tot vandaag illustreren. Het museum biedt bijgevolg een unieke historische invalshoek en fashionista’s kunnen uit de recentere geschiedenis unieke stukken ontdekken van de grootste namen uit de modewereld.


7. Hip & trendy: de Dorpsstraat

Touring-lid Julie laat weten dat de Dorpsstraat zich de afgelopen jaren heeft ontpopt tot het hipste straatje van Hasselt. De leukste en meest originele winkeltjes vind je hier, gaat ze verder. Wie van retro en/of vintage houdt, kan hier zijn/haar hartje ophalen.


8. Voor muziekliefhebbers: Mon Café

De eigenaar van dit café is een fervent muziekliefhebber en is actief in de creatieve eventsector. Dat is duidelijk te merken aan de originele inrichting. We lezen ‘soul, funk, blues, jazz en rockclassics’ in de kleine lettertjes dus wie hier affiniteit mee heeft, weet wat te doen.


9. Legendarisch
: De Zwaan

Nog een café in dit overzicht? Jazeker, al is dit volkscafé, waar lang geleden ex-minister Steve Stevaert achter de tap stond, intussen een karaktervolle brasserie geworden. De Hasseltse ‘beau monde’ laat zich hier graag zien.


Zin in nog meer tips?

Klik door naar De Ronde van België en ga grasduinen in de honderden andere tips die we voor jou per provincie hebben klaargezet.


Als je zelf een route wil gaan plannen, surf dan naar onze workshop RouteYou. In maximaal 4 stappen stel je je eigen wandel-, fiets-, motor- of autoroute samen.


Ga goed voorbereid maar ook gerust op weg en check onze pechverhelpingsformules. Met Touring Move On België helpen we jou overal in België uit de nood, of je nu met de motor, fiets of auto op weg bent!