Image
Belgische Kust
De kust is altijd open, maar tijdens de zomer is de regio bijzonder populair. Check deze 7 ietwat alternatieve tips voor een dagje of weekendje weg.


De Ronde Van België komt uiteraard ook bij onze kust langs. Niet echt indrukwekkend qua omvang maar bijzonder divers qua aanbod. We selecteerden deze 7 tips voor een boeiende dagtrip of een ontspannend weekendje weg.


1. 100 jaar geleden in De Haan

Le Coq-De Haan aan de kust


De Engels-Normandische stijl maakt van De Haan de mooiste plek aan zee, vindt Touring-lid Veerle. De gebouwen en hun details uit de periode van begin van vorige eeuw zijn eenvoudigweg prachtig. Als ik het pittoreske tramstation van De Haan zie, is mijn vakantie écht begonnen. In de onmiddellijke omgeving vind je honderden huizen in deze stijl.


2. Cultuur opsnuiven in Knokke

Knokke-Culture


Wij gaan niet elk jaar naar de kust preciseert Touring-lid Charles, maar als we gaan, is het meestal naar Knokke. Niet alleen om te winkelen op zondag maar tevens om er cultuur op te snuiven. We proberen dan tijd te maken voor een bezoek aan Scharpoord, een kunstencomplex aan de rand van de gemeente.


3. De oorlog in Raversijde

Dit stukje van de kust is wellicht wat minder bekend, maar is een must. In de duinen staat een indrukwekkend arsenaal oorlogswapens opgesteld uit de Tweede Wereldoorlog. Wat je ziet, is een nog goed bewaard stuk van de Atlantikwall, de verdedigingslinie die oorspronkelijk ruim 2700 km lang was. Je kan hier meer dan 60 bunkers en ruim twee kilometer open en ondergrondse gangen ontdekken. Neem de kinderen mee als ze zich niks kunnen voorstellen bij WOII.


4. De wandelpromenade in Middelkerke

Touring-leden Jean en Elise kuieren graag over de wandelpromenade in Middelkerke. Tijdens de zomer kun je er stripbeelden zien en er is ook de permanente kunst van onder meer Wim Delvoy. Zijn metalen interpretatie van de Caterpillar bulldozer is een kunstwerk dat je moet gezien hebben. Bovendien is het hier altijd relatief rustig tijdens de zomermaanden.


5. Brugge ligt ook aan de kust

Mag een tip uit Brugge vraagt Touring-Lid Roger zich af? Dat ligt officieel aan de kust, toch? In dat geval wil ik graag de volledige binnenstad aanbevelen. De ideale daguitstap voor wie aan de kust verblijft en eens iets anders wil doen dan luieren op het strand. Het kan behoorlijk druk worden in Brugge maar dan zoeken wij de rust op in de smalle straatjes ver weg van het gekrioel in de binnenstad. Op een terrasje bestellen we steevast een Brugse Zot, een heerlijk lokaal biertje.


6. Garnaalvissers spotten in
Oostduinkerke

Onze Belgische garnaalvissers te paard zijn werelderfgoed en daar mogen we fier op zijn. Als je de kans krijgt, ga eens kijken en dan stilletjes hopen dat ze meteen na het vissen de garnalen op het strand of op de dijk koken en serveren. Het is een fantastische culinaire ervaring als je ze nog een beetje warm pelt en meteen opeet.


7. Wandelen in het Zwin

Le Zoute -Le Zwin aan de kust


Uitwaaien aan de kust staat voor veel Touring-leden gelijk aan een stevige wandeling door het Zwin. Vogels spotten is niet aan iedereen besteed maar de uitgestrektheid van het gebied brengt velen volledig tot rust.


Zin in nog meer tips?

Klik door naar De Ronde van België en ga grasduinen in de honderden andere tips die we voor jou per provincie hebben klaargezet.


Als je zelf een route wil gaan plannen, surf dan naar onze workshop RouteYou. In maximaal 4 stappen stel je je eigen wandel-, fiets-, motor- of autoroute samen.


Ga goed voorbereid maar ook gerust op weg en check onze pechverhelpingsformules. Met Touring Move On België helpen we jou overal in België uit de nood, of je nu met de motor, fiets of auto op weg bent!

Deel deze inhoud