Image
Thalys
Thalys lanceert met ‘IZY’ een lowcost-alternatief voor de prijsbewuste reiziger: vanaf 19 euro naar Parijs.

Tegenover de kostprijs staat een vereenvoudigde dienstverlening. In plaats van de gebruikelijke reistijd van 1 uur en 22 minuten met de gewone Thalys, zal de IZY het traject in minimaal 2 tot maximaal 2 uur en 30 minuten overbruggen.

De groen-paars gekleurde variant van de Thalys zal grotendeels op klassieke spoorlijnen rijden en niet op de rails van de hogesnelheidslijn.

Vereenvoudigde service betekent verder dat het aantal grotere bagagestukken wordt beperkt tot één (exclusief de handbagage). Daarnaast zal het barrijtuig niet gebruikt worden als bar maar uitsluitend als ruimte voor passagiers die rechtopstaand wensen te reizen (er zijn heupsteunen en hoge tafels).

IZY start vanaf 3 april met een dagelijkse, rechtstreekse verbinding tussen Brussel-Zuid en Paris Gare du Nord. Op vrijdag zijn er meerdere vertrektijden waaronder 10u28 en 18u59; op zondag zijn er meerdere terugritten waaronder om 13u44 en 19u46, ideaal dus voor een weekendje naar de lichtstad.

Opgelet evenwel: de geafficheerde 19 euro is wel degelijk de ‘vanaf-prijs’. De maximale prijs voor een standaard zitje op de IZY bedraagt 59 euro. De verkoop verloopt uitsluitend digitaal en de tickets worden 2 maanden voor vertrek aangeboden via izy.com. De tickets kunnen niet omgewisseld noch terugbetaald worden. Meer info vind je hier.

Deel deze inhoud