Image
Parijs per ‘kanaalspits’
Nieuwe manier om Parijs vanaf de Seine te bezoeken: per ‘kanaalspits’, een piepklein cruiseschip voor maximaal 22 passagiers.

Riviercruisesspecialist CroisiEurope introduceert een nieuw product: kanaalspitsen. Het bedrijf beschikt momenteel over 6 dergelijke schepen waarmee het op een aantal kanalen in Frankrijk vaart. De boten zijn fors kleiner dan de gekende riviercruiseboten maar zijn van alle gebruikelijke comfort voorzien: ruim salon met bar, restaurant, zonnedek met ligzetels en parasols, een jacuzzi aan de voorkant van het schip en er zijn gratis fietsen en wifi aan boord.

Aan boord bevinden zich slechts 11 kajuiten met een maximale capaciteit van 2 personen en ze hebben allemaal buitenzicht. Ze zijn voorzien van een moderne badkamercabine met douche en wc, een tv, een radio, een binnentelefoon, een safe en airconditioning/verwarming.

Uitstappen

De kanaalspits MS Raymonde vaart op de Seine en voornamelijk in en om Parijs. Een typische cruise duurt 4 dagen en is steeds op basis van volpension. Vanaf de boot worden uitstappen voorzien: met de fiets, te voet en eventueel met een bus.

Parijs – of eender welke andere stad – vanaf het water bezoeken, is een aparte beleving en je doet dat als koppel maar ook met vrienden of de ganse familie is het omwille van de compacte schepen een fijne en ook gezellige ervaring. Meer informatie over deze kanaalcruises, maar ook de klassieke riviercruises, vind je op de website van CroisiEurope.

Deel deze inhoud