Image
Origine lichte elektrische fiets
Fietsmerk Origine biedt naast sportfietsen ook lichte elektrische fietsen aan.

Touring en de fietsfabrikant Origine maken een nieuw samenwerkingsverband bekend. Origine verkoopt hoogwaardige fietsen online. Voor herstellingen en onderhoud zal het Franse merk de mobiele bijstands- en onderhoudsdiensten van Touring aanraden.

Origine is een Franse fietsfabrikant met tien jaar ervaring. In zijn fabriek in Rouvignies (nabij Valenciennes, vlak over de Frans-Belgische grens) bouwen honderd medewerkers à la carte afgemonteerde kwaliteitsfietsen.


Origine bouwt fietsen op maat

Klanten stellen hun fiets zelf samen in een online configurator zodat iedereen zijn eigen fiets kan creëren in functie van zijn smaak, budget, lichaamsbouw en technische voorkeuren. Het merk bouwt op die manier carbon en aluminium racefietsen, gravelbikes, mountainbikes en lichte elektrische fietsen.


“Met Origine bouwden we aanvankelijk vooral high-end racefietsen die gekocht werden door ervaren fietsers die onderweg wel een noodherstelling kunnen uitvoeren. Met onder andere de toevoeging van lichte elektrische fietsen aan ons gamma, merken we dat zo’n eventuele noodherstelling onderweg niet voor iedereen evident is. Dan is het als fietser handig dat je op de fietsbijstand van Touring kunt terugvallen”, zegt Bart De Schampheleire, Area Manager Benelux bij Origine.


Touring keert terug naar roots

Bijstandsverlener Touring wordt vaak geassocieerd met autopech en reisbijstand. Toch liggen de roots van de mobiliteitsorganisatie in de fietswereld. Touring werd opgericht in 1895 door een groep wielertoeristen die wilden ijveren voor betere weginfrastructuur.

Stelselmatig is Touring uitgegroeid tot de belangrijkste mobiliteitsorganisatie in België. Touring verdedigt het recht op vrije en betaalbare mobiliteit voor iedereen, ongeacht of die automobilist, motorrijder of fietser is. De meest zichtbare activiteit van Touring is uiteraard de pechdienst, ook voor fietsen van onder andere Origine.


Onderhoud en herstellingen aan huis

Touring mobiele hersteldienst
Gespecialiseerd fietsherstellers komen aan huis voor herstellingen en onderhoud. © Johannes Vande Voorde


De samenwerking met Origine is een mooie bekroning van de inspanningen van de bijstandsverlener om ook fietsers een volledig dienstenpakket te kunnen aanbieden zodat zij gerust op weg kunnen. Xavier De Buck, B2B Directeur van Touring stelt het zo: “Dat een jong, ambitieus en innovatief fietsenmerk als Origine voor een vaste waarde als Touring kiest, bewijst dat wij niet enkel voor automobilisten maar ook voor fietsers voor gemoedsrust en comfort zorgen. Fietsen wordt alsmaar populairder en door onderhouds- en hersteldiensten aan huis of op het werk aan te bieden, stimuleren we vast nog meer mensen om wat vaker de fiets te nemen. Daar zet Touring al meerdere jaren sterk op in. En ook met pech onderweg weet Touring raad. Onze wegenwachters zijn er alvast klaar voor om elke trotse eigenaar van een Origine fiets veel prettige en zorgeloze fietskilometers te bezorgen.”

Touring en origine fietshersteller
© Johannes Vande Voorde