Image
Neem een glimp mee van het VW Bus Festival in Hannover.

Om zich helemaal onder te dompelen in de wereld van de campers trok Touring met een Volkswagen California naar het VW Bus Festival in het Duitse Hannover voor het midzomerfeest van de busjescultuur.

Met meer dan 6.000 pruttelden, tsjokten, tuften of zoefden de Volkswagenbusjes uit alle hoeken van Europa en ver daarbuiten naar het eerste VW Bus Festival in 16 jaar. Van de originele ‘spijlbusjes’ uit 1950 tot de nieuwste volelektrische ID Buzz, die trouwens meer dan één stijlkenmerk deelt met zijn illustere voorgangers. Allemaal met hetzelfde doel: verbroederen met andere liefhebbers en het leven delen in en met een camperbusje, het zogenaamde ‘van life’.

Een video-impressie van ons bezoek aan het VW Festival in Hannover.


Zoveel busjes, allemaal uniek

Op de terreinen van het VW Bus Festival zie je eindeloze rijen busjes, zover het oog reikt. Hele parkeerterreinen vol Bulli’s, zoals de liefhebbers het VW-busje noemen. Een bont gezelschap van generaties en modellen, sommige tot het laatste schroefje origineel en glimmend als nieuw ondanks vele jaren en eindeloze avontuurlijke kilometers op de teller.

Andere roestig, rommelig en verbazingwekkend aangepast aan de hoogstpersoonlijke smaak en levensstijl van hun baasje. Maar allemaal aangetrokken door hetzelfde vuur van vrijheid en van samen genieten van een passie die dieper geworteld is dan een eeuwenoude eik.


Vrijheid en respect

De echo van de vrije en blije jaren 60 resoneert nog altijd vanonder de motorkap van elke Bulli. Maar, we verzamelen in Duitsland, onder de rook van de fabriek waar al meer dan 65 jaar busjes gebouwd worden. Dus ‘Ordnung muss sein’, ook op een VW Bus Festival.

Feestje bouwen? Natuurlijk, maar de regels zijn klaar en de nachtrust heilig. En ’s ochtends? Dan vindt elke deelnemer een zakje keizersbroodjes vastgeknoopt aan de portiergreep van zijn busje. Het illustreert hoe het hele VW-festival gewoon erg netjes georganiseerd is, en dat draagt er op zijn beurt toe bij dat iedereen zijn gading vindt.


VW Bus Festival: een feest voor iedereen

Struinen tussen de eindeloze rijen busjes en je laten verwonderen door steeds weer unieke creaties? Dansen en zingen voor het festivalpodium? Snuisteren op de rommelmarkt op zoek naar dat ene specifieke onderdeeltje of accessoire? Of gewoon Bier und Wurst en een praatje met onbekenden? We hebben het gewoon allemaal gedaan tijdens het VW Bus Festival.

En daarin waren we niet alleen. De 6.000 beschikbare kampeerplekjes waren al lang op voorhand uitverkocht en daarnaast werden ook nog eens ruim 60.000 festivalgangers en kijklustigen verwelkomd. Elk van hen dromend van een stukje vrijheid. Waar we vannacht slapen? Dat zien we wel, daar waar ons busje ons brengt …

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …