Image
parijs Eiffel
5 inspirerende ideeën voor een (lang) weekend weg met een budget van maximaal 200 euro.

1. Lekker weg in eigen land

Je hoeft niet ver te reizen om aan de waan van de dag te ontsnappen. Wie wil uitwaaien op het strand maar voor een keer niet aan de kust zelf wil verblijven, kan zich ophouden in de regio net achter de traditionele kuststrook. In het Brugse Ommeland bijvoorbeeld of de Westhoek.

De website van Westtoer is een goede inspiratiestek voor wie op zoek is naar budgetvriendelijke accommodatie. Romantisch overnachten? Kamperen of ergens de camper neerzetten? Of mag het wat meer zijn? Check de logies met Q-label.

Voor wie de bestemming niet uitmaakt maar absoluut een drempelvrij hotel moet hebben, is een bezoekje aan Visit Flanders meer dan nuttig. Check deze specifieke site voor jonge of iets oudere bezoekers en/of toeristen met of zonder een beperking of zorgvraag.

Ver weg van de kust is Limburg altijd een goed idee. Een brede waaier overnachtingsmogelijkheden vind je bij Toerisme Limburg of blader eens door de voorjaarsbrochure editie 2017.

Beneden de taalgrens verrast Wallonië met een breed aanbod bestemmingen en belevenissen. Het toerismebureau voor Wallonië en Brussel gidst jou graag naar de hoogtepunten en onvermoede charmes van Wallonië, de Ardennen en Brussel. Inspiratie en kortingsbonnen vind je in de Gids Echte Ardennen en Waalse Steden.

Een gelijkaardige site bestaat ook voor Vlaanderen. Ga eens kijken op Visit Flanders en je vindt vast wel een plek waar je nog nooit bent geweest.

2. Profiteer van de Brexit

Vorig jaar kozen de Britten voor de Brexit en dat heeft zijn effect gehad op het Britse pond. Ook vandaag nog is het pond aantrekkelijk geprijsd tegenover de euro. Niet twijfelen dus en een ticketje bestellen bij de Eurostar.  Weet dat alle grote musea in Londen gratis zijn en dat je met je treinticket slechts één toegangsticket voor 2 personen hoeft te betalen bij de expo’s die betalend zijn.

Tip: probeer eens op vrijdag(avond) te vertrekken i.p.v. zaterdagochtend. En nog een tip: de meer betaalbare hotels vind je net buiten het hart van de stad. Check evenwel of er een metrostation in de buurt is. De efficiënte underground - kortweg ‘the tube’ -  zorgt er namelijk voor dat je snel naar je favoriete plekjes kunt sporen (website niet in het Nederlands).

3. De goedkope Thalys

Parijs is het ganse jaar door een goed idee. Thalys te duur? Check izy.com, het goedkope alternatief voor de Thalys. Parijs vanaf 19 euro maar je bent wel ca. 2.30 uren onderweg. Te overwegen, toch?

Tip: kijk eens naar de hotels in en om La Défense.  Ze kosten (fors) minder dan in het centrum van Parijs en met de metro (website niet in het Nederlands) sta je op luttele minuten in het hart van de Franse hoofdstad.

4. Het voormalige Oostblok

Met een lagekostenmaatschappij overbrug je honderden kilometers voor weinig geld. Ga eens neuzen in het aanbod van Wizz Air en Ryanair maar check ook het competitieve aanbod van Brussels Airlines.

Laat je vervolgens verrassen door de aantrekkelijk geprijsde accommodaties in Warschau, Boekarest, Sofia, Budapest of Praag om maar een paar voormalige Oostblokbestemmingen te noemen.

5. Ierland, verrassend dichtbij

Dichtbij en helemaal anders, dat is Ierland. Steek je licht eens op bij Ryanair en Aer Lingus twee lagekostenmaatschappijen die vanuit ons land Dublin bedienen. Hotels zijn echter niet goedkoop in Dublin; kijk daarom eens in Noord-Dublin of eventueel buiten de stad. Het openbaar vervoer is uitstekend geregeld van en naar het bruisende Dublin.

Tip: boek eventueel een zakenhotel op vrijdag en zaterdag. Veel zakenhotels bieden op vrijdag en zaterdag kortingen tot wel 50%.

Deel deze inhoud