Image
De coronakaart kleurt steeds groener en de deuren aan de buitengrenzen van de EU staan op een kier. Dat betekent voor velen maar één ding: vakantie! Foto: Ruisseling in Orcières, E. Vuylsteker


Blijven we de komende weken en maanden in eigen land, of steken we de grens over voor onze vakantie? Hieronder snijden we de twee opties aan. Zet je schrap voor honderden ideeën, tips en advies ... dichtbij en (iets) verder weg!


Op stap in eigen land

Wie deze zomer in eigen land blijft, zal zich geen seconde vervelen. Op onze blog ‘Vakantie in eigen land: de ultieme reisgids!’ vind je honderden tips voor een weekendje weg. Maar ook voor een gezellige daguitstap, een memorabele citytrip of een langer verblijf in eigen land. Nog op zoek naar een vakantiewoning in België? Zoek niet verder.


vakantie in eigen land - Ardennes-étape
Een vakantiewoning in eigen land: lekker dichtbij en ideaal voor wie ‘bubbelt’. Foto: Ardennes-étape


Niet te versmaden is onze Ronde van België, die we naar aanleiding van 125 jaar Touring hebben uitgestippeld. Onze ronde bestaat in twee uitvoeringen: eentje voor fietsers en eentje voor motoren en auto’s. Beide trajecten zijn om en bij de 1.300 km lang, maar je bepaalt uiteraard zelf hoeveel kilometers je wil trappen of rijden. Check zeker het inspirerende filmpje hieronder!Iets verder weg

Veel Belgen hebben aangegeven dat ze deze zomer hun vakantie in het buitenland vieren. Daarbij houden ze wel rekening met hun vaccinatieschema én met de toegankelijkheid van hun bestemming. Wie intussen niet meer weet of een bestemming groen, oranje dan wel rood is, vindt het antwoord op deze interactieve kaart of op onze eigen COVID-19 pagina.

Alles weten over het zogeheten ‘coronapaspoort’? De Europese Commissie beantwoordt al jouw vragen over het digitaal coronacertificaat.


Vakantie in het buitenland
De bergen zijn ook tijdens de zomer een topbestemming. Foto: Verbier Tourist Office


En wie nog geen bestemming heeft gekozen, vindt gegarandeerd inspiratie in ons overzicht van buitenlandse bestemmingen. Behalve reisbestemmingen geven we jou ook een overzicht van vakantiebelevenissen, voor het geval je de zomervakantie eens op een alternatieve manier wil invullen. Gaan fietsen in de bergen bijvoorbeeld, zelf varen (zonder vaarbrevet) op een kanaal, kamperen enzovoort. Check onze suggesties en onze verkeersdruktekalender als je deze zomer met je auto naar het buitenland trekt.


En ook nog dit: Touring staat overal voor jou klaar!

Weet dat (auto)pech onderweg of op je bestemming je vakantieplannen danig kan verstoren. Denk dus tijdig aan een Touring bijstandsverzekering, zoals onze nieuwe Go Europa formule. Waar je je ook bevindt in Europa, bel ons op en je wordt meteen weer op weg geholpen door een van onze bijstandspartners.

Met het vliegtuig op vakantie binnen Europa of ver daarbuiten? Informeer je over onze producten voor reisbijstand en denk tijdig aan een annulatieverzekering.

We wensen jou van harte een welverdiende vakantie, zonder zorgen!