Image
Salzburgerland
Partnerinfo - Van berg naar dal en omgekeerd, een heerlijke zomervakantie vind je in SalzburgerLand.

Hoe mooi kan een vakantie zijn? En wat heb je ervoor nodig? Alle ingrediënten voor een heerlijke zomervakantie vind je in het SalzburgerLand. Van berg naar dal en omgekeerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een trip naar de hoogste top van Oostenrijk? Welkom op de Grossglockner.

SalzburgerLand is een fiets- en bikeparadijs.

Een zomervakantie in het SalzburgerLand is net zo veelzijdig als de regio zelf. Wandelaars en fietsers, maar ook gezinnen en cultuurliefhebbers komen hier volop aan hun trekken. ‘Zo mooi is het leven!’ is dit jaar het veelzeggende motto van het SalzburgerLand.


Zomer op de almen

Het SalzburgerLand is de deelstaat met het grootste aantal almen in Oostenrijk. De meeste berghutten liggen op een onderlinge wandelafstand van 60 tot 90 minuten, vaak over kinderwagenvriendelijke paden.

Wandelen van hut naar hut.

De 350 kilometer lange Salzburger Almenweg staat garant voor heel wat wandelplezier. De route is opgedeeld in 25 etappes en voert je van hut naar hut. Ook de nieuwe ‘Hohe Tauern Panorama Trail’ biedt een onvergetelijke meerdaagse wandelervaring: 270 kilometer over 17 etappes.


Fiets- en bikeparadijs

Het SalzburgerLand staat al decennia bekend als fiets- en bikeparadijs, met 7000 kilometer aan goed aangegeven fiets- en mountainbikepaden, spectaculaire bikeparken en downhill trails, en uitdagende en afwisselende wieler- en gravelbikeroutes in de regio’s Zell am See- Kaprun en Mittersill-Hollersbach-Stuhlfelden.

Het paradepaardje is de 270 kilometer lange Tauernradweg, een van de populairste langeafstandsfietsroutes van Europa. Nieuw is de Graveltour SalzburgerLand. Deze tour door de adembenemende natuur is geschikt voor elk niveau van sportieve fietser en bestaat in een zeven- en tiendaagse variant.


De hoogste top van Oostenrijk

Het aanbod fijne bestemmingen in SalzburgerLand is overweldigend. Vandaar deze suggestie: een vakantie naar de hoogste top van Oostenrijk, de 3.798 meter hoge Grossglockner. Hoe? Via de Grossglockner Hochalpenstrasse, die meer dan 80 jaar geleden werd aangelegd. Tegenwoordig is de mooiste panoramaweg van Europa een van de meest bezochte bezienswaardigheden in de Alpen.

De Grossglockner Hochalpenstrasse.

Met de auto rij je comfortabel naar de 2.369 meter hoge Kaiser-Franz-Josefs-Höhe, waar de top dichtbij genoeg lijkt om hem aan te raken. Hier kan je tijdens een korte wandeling ook de langste gletsjer van de oostelijke Alpen ontdekken: de Pasterzengletsjer.


Langzaam rijden tot 2.571 meter

De Grossglockner Hochalpenstrasse, die tot 2.571 meter hoogte klimt in het hart van het Nationaal Park Hohe Tauern, is een sterk staaltje wegenbouw. Onderweg kom je maar liefst 15 gratis tentoonstellingen tegen. Langs de hele route geldt een snelheidslimiet van 70 km/u, zodat je optimaal kan genieten van de indrukwekkende omgeving. “Kies voor het uitzicht, niet voor snelheid”, luidt – geheel terecht – het lokale motto.


Hoogste automuseum ter wereld

In het bezoekerscentrum op de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe zijn verschillende tentoonstellingen over de regio én de hoogste permanente auto- en motortentoonstelling ter wereld gratis te bezoeken. Vanaf half juni 2024 openen er twee nieuwe expo’s. Met ‘Beyond Performance. 50 jaar Porsche Turbo – van sportwagen tot duurzame innovator’ vieren Porsche AG en het Porsche Museum Stuttgart de 50ste verjaardag van de historische 911 Turbo. De expo ‘125 jaar PUCH. Cult-motoren op de berg’ is gewijd aan het Oostenrijkse cultmerk Puch en toont pronkstukken van motoren en fietsen.

SalzburgerLand
Het hoogste automuseum ter wereld bevindt zich op de Grossglockner. © Graessl Bernhard

Het traject slalomt verder op een hoogte van meer dan 2.400 meter boven de zeespiegel en loopt via de Fuscher Törl naar de 2.571 meter hoge Edelweißspitze, het hoogste punt van de weg. Daarna gaat het weer richting dal, tenzij je ervoor kiest om op deze plek een paar dagen halt te houden. De beloning? Een onvergetelijke zonsopgang midden in het grootste natuurgebied van Midden-Europa.


Win een zomervakantie in SalzburgerLand

Als het bovenstaande jou aanspreekt of prikkelt, waag dan je kans want SalzburgerLand geeft maar liefst 7 zomervakanties weg. Voor twee personen, een week lang, in een viersterrenhotel ... waag je kans!

Meer info: www.salzburgerland.com

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …