Image
Verenigde Staten

Je kunt je huisdieren zeker meenemen naar de VS, maar je moet je wel aan de regels en wetgeving houden. De regels zijn afhankelijk van het type gezelschapsdier dat je meeneemt.

Honden

Je moet een toelatingsbewijs hebben van het Amerikaanse Center for Disease Control and Prevention (CDC). Om dat certificaat te verkrijgen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je moet een bewijs voorleggen waarop alle vaccins van je hond vermeld staan, vooral dat tegen hondsdolheid is belangrijk. Het bewijs moet volgende gegevens bevatten: naam en adres van de eigenaar; leeftijd, geslacht, ras en beschrijving van het dier; datum waarop het vaccin werd gegeven en de vervaldatum; naam en contactgegevens van de dierenarts die het vaccin heeft gegeven.
  • Een puppy mag in de VS niet gevaccineerd worden als hij jonger is dan 4 maanden. Je mag daarom niet reizen met een puppy jonger dan 3 maanden.
  • Het vaccin moet 30 dagen vóór vertrek gegeven zijn, behalve als de hond ouder is dan 15 maanden. Als in dit geval het vaccin al verstreken was, mag een nieuw vaccin toegediend worden minder dan 30 dagen vóór vertrek.

Je vindt meer informatie hierover en over de aanvraagprocedure op de officiële site van de CDC. Let op: een bewijs is maar geldig voor één dier.

Katten

Je moet geen enkel document voorleggen om de gezondheid van je kat te bewijzen als je de Amerikaanse grens wilt oversteken. De lokale diensten hebben wel het recht om het dier te onderzoeken om te zien of het dier tekenen van ziekte vertoont. Als dit het geval is, kan het dier geweigerd worden en in quarantaine worden geplaatst. Als er een dierenarts ter plaatse je dier moet onderzoeken of verzorgen, zullen de medische kosten voor eigen rekening zijn.

Het vaccin tegen hondsdolheid is in principe niet verplicht in de Verenigde Staten, al verschilt dat wel in sommige aparte deelstaten. Het is dus aangeraden dat je dit voor je vertrek toch hebt geregeld bij de dierenarts.

Dieren uit Hawaï of Guam worden in quarantaine geplaatst ter observatie eer ze het land binnen mogen.

Schildpadden, hagedissen en slangen

Er is geen wetgeving voor het importeren van hagedissen of slangen. Het is verboden om te reizen met schildpadden die een schild hebben dat kleiner is dan 10 cm. Het is ook verboden om schildpadeieren die bedoeld zijn voor commercieel gebruik te importeren.

Indien je schildpadden vervoert voor niet-commercieel gebruik, ziet de limiet er als volgt uit: 6 schildpadden of 6 eieren of een combinatie (wat dan ook) waarbij je meer dan 6 schildpadden en eieren vervoert (5 schildpadden en 2 eieren of 4 eieren en 3 schildpadden is bijvoorbeeld verboden).

Risicodieren

Het is verboden om met Afrikaanse knaagdieren het Amerikaanse grondgebied te betreden om hun uitsterven door de jacht te voorkomen. Civetkatten en primaten moeten een uitgebreide controle en een medisch onderzoek ondergaan. Dat wordt uitgevoerd door de lokale overheden.

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …