Image
Rome: logeeradresjes met historisch tintje
Ontdek logeeradresjes met een historisch tintje in Rome.

Ben je nog nooit in Rome geweest of is je laatste bezoek al een tijdje geleden? Heb je zin om de stad te (her)ontdekken? We kunnen je geen ongelijk geven, Rome is een stad die je moet gezien en beleefd hebben. Rijke cultuur en geschiedenis gaan hier samen met lekker tafelen en ongekende joie de vivre. Ook als een citytrip voor jou niet geslaagd is zonder een paar uurtjes shopping, kom je hier volop aan je trekken.

Wat betreft logeeradresjes, zorgt een comfortabele kamer in een historisch pand in Rome voor een absolute meerwaarde. Precies daarom heeft Touring aan intoHistory gevraagd enkele uitzonderlijke adresjes in het centrum van Rome te selecteren. Wij stellen je drie accommodaties met een bijzonder verhaal voor, zodat je de geschiedenis van deze prachtige stad nog levensechter zal ervaren. 

Navona Charming Flat 

Na een fijn maar hectisch dagje Rome kan je je een beetje ‘overwhelmed’ voelen door de vele historische en culturele indrukken. Heerlijk om dan te kunnen relaxen in een klein, maar rustig duplexappartement met veel privacy op maar enkele straten van het toeristisch centrum. En dat is precies wat de Navona Charming Flat biedt! Het begint al met een groen en intiem hofje in Renaissance stijl. De inrichting is volledig nieuw maar bevat ook een collectie prachtige, oude schilderijen die getuigen van de rijke familiehistorie van de eigenaar.

Image
Nanova Charming Flat

Blue Hostel

Achter ieder pand in het centrum van Rome zit een verhaal uit de rijke geschiedenis van de stad. Toch lijken vele toeristische accommodaties gekozen te hebben voor allerlei ‘moderne’ ingrepen om zeker niet voor ‘oubollig’ te moeten doorgaan. Precies daarom is het Blue Hostel - een oud klooster uit de 17de eeuw dat zijn verleden niet ontkent - een ware verademing . De charme van de kamers op de 3de en 4de  etage met hun verzorgde afwerking en de ontvangst door de eigenaar maken je verblijf in Rome perfect. Ideaal gelegen: net naast het station en middenin het historische hart.

Image
Blue Hostel

Casa del Conte

In het Casa del Conte maak je kennis met de geschiedenis van een gerespecteerde Venetiaanse familie die zich in Rome kwam vestigen. Comfortabele suite en ideaal gelegen aan de 'Corso Vittorio-Emanuele II' die het Piazza Venezia verbindt met het Vaticaan. Het gebouw werd in de tweede helft van de 19de  eeuw ingrijpend verbouwd toen het Kabinet van de nieuwe Koning zich in de buurt vestigde. Geniet van een hartelijke viersterrenontvangst door de familie van Graaf Andrea Marcello del Majno.

Image
Casa del conte