Image
fietsen in Antwerpen

Negeer de tramsporen en kasseien, Antwerpen kan je wel degelijk perfect verkennen met de fiets. Sterker nog, met de fiets is véél handiger dan met de auto en je ontdekt gegarandeerd nieuwe plekjes. Antwerpen stelt twee nieuwe kaarten voor.

Fietsen is de snelste manier om je in de stad te verplaatsen en bovendien bewijs je er het milieu en jezelf een dienst mee. Antwerpen biedt diverse mogelijkheden om fietsen te huren zoals onder meer het fietsdeelsysteem Velo.

De Easy-goingroute voert langs mooie panorama’s, groene plekjes en prachtige kunst en architectuur. Onderweg zijn er talloze mogelijkheden om je honger en dorst te stillen.

Aan de andere kant van de Easy-going fietsroute vind je de Urban Jungle fietskaart. Dat is op zich geen route, maar veeleer een inspiratiebron voor de ‘urban’ fietser. Concreet: voor fietsers die niet terugdeinzen voor een kasseitje meer of minder of tramspoor dat dwarsligt. De kaart toont ook de weg naar de beste koffies, de betere bieren in toffe cafés en andere vermoedelijk nog onbekende plekjes.

De nieuwe makkelijk opplooibare plannetjes zijn gratis te verkrijgen bij de bezoekerscentra van Visit Antwerpen op de Grote Markt of in het Centraal Station. Alternatief: download de route en laat je smartphone jou de weg tonen door ‘t Stad.

Deel deze inhoud