Image
10 romantische bestemmingen voor Valentijn 2017
Valentijn staat voor de deur: wat dacht je van een verlengd weekend in eigen land of daarbuiten?

Het eerste lijstje van het jaar is een feit: 10 bestemmingen voor een (verlengd) weekend vol romantiek in eigen land maar ook daarbuiten.

Brugge

Brugge wordt wel eens het Venetië van het Noorden genoemd en dat doet bij voorbaat vele harten sneller kloppen. Voordeel: je hoeft er het land niet voor uit. Nog een voordeel: er is een gigantische keuze aan gastronomische adresjes. Boek dat tafeltje voor twee echter op tijd en laat je voor een keer wél verleiden om met een paardenkoets door de historische binnenstad te bollen.

Brussel

Onbekend is onbemind en onze eigen hoofdstad valt voor vele landgenoten in die categorie. Laat je dus aangenaam verrassen in Brussel. Onderneem een themawandeling en ga ’s avonds genieten in een van de ontelbare culinaire hotspots. En misschien moet je niet meteen hoog op de ladder van Gault & Millau mikken maar gewoon kiezen voor een authentiek restaurant in het hart van onze hoofdstad.

Champagne

De Champagnestreek nodigt uit om met z’n twee te ontdekken. De Champagneroutes lopen langs kleine dorpjes, dwars door de vele wijngaarden. Laat je verleiden om bij bescheiden champagneboeren bubbels te degusteren en vergeet ook Reims en Epernay niet te bezoeken.

Italië

En wat dacht je van Italië? Rome is heel zeker een bestemming waarmee je zult scoren maar weet dat je voor weinig geld naar Firenze vliegt, de cultuurstad bij uitstek. Struin door de straatjes, bezoek een of meerdere musea en neem ’s avonds plaats in een restaurant met zicht op de rivier. Met een glaasje Italiaanse wijn erbij kan jouw verlengd weekend alleen welslagen. Rome en Firenze al (meermaals) bezocht? Denk dan eens aan Venetië, tevens een populaire Valentijnbestemming die tijdens de maand februari niet al te druk is. Tip: blijf weg van de grote piazza’s want gezellig en intiem wordt het in Venetië pas als je vrijwillig verdwaalt en halt houdt in een klein restaurantje op een goed verstopte piazza.

Oostduinkerke

Oostduinkerke is wellicht niet de eerste plek die je associeert met Valentijn, maar misschien kan de jaarlijkse knuffelduik jou op andere gedachten brengen. Op zaterdag 11 februari 2017 kan je al vanaf 11 uur terecht op het strand van Oostduinkerke waar om 15 uur het startschot wordt gegeven voor de knuffelduik. Meer informatie.

Parijs

Parijs is altijd een goed idee dus zeker op en rond Valentijn. De snelste en meest comfortabele manier om naar de Franse hoofdstad te reizen is per Thalys. Niet gehaast? Vorig jaar lanceerde Thalys een lowcost-alternatief: de IZY. Wist je trouwens dat je op de website van Thalys al een hoop inspiratie kunt opdoen?

Rotterdam

Amsterdam is een bijzondere citytripbestemming maar dat is Rotterdam evenzeer. Rotterdam is de stad van de vele ‘must sees’ maar ook van de bijzondere architectuur. Hou je smartphone dus in aanslag voor een paar welgemikte selfies op Instagram of Facebook. En ook niet te versmaden zijn de vele gezellige bars en culinaire hotspots die de afgelopen jaren indruk hebben gemaakt op foodies. Tip: start jouw romantisch-culinaire wandeling bij De Markthal, een unieke versmarkt.

Wenen

Onze laatste tip plaatst jou in de voetsporen van Keizerin Sissi: welkom in WenenEen boottochtje op de Donau, de enige echte Sachertaart degusteren in Hotel Sacher, een knusse rondrit met dekentjes in een paardenkoets en ’s avonds naar de opera of op het reuzenrad in de Prater. Prettige reis!

Deel deze inhoud