Autovrije zondag: ik wil erbij zijn!

10/09/2018
Autoloze zondag

Kom op 16 september naar Brussel en (her)ontdek onze hoofdstad. Tijdens die Autovrije Zondag zijn stappers en trappers immers echte Koningen ...

Over het hele land kan je te voet of met de fiets genieten van verschillende autovrije stadscentra. In Brussel is Autovrije Zondag telkens een heel speciaal evenement dat veel volk op de been brengt. Je krijgt echt niet dikwijls de kans om onze hoofdstad op deze manier te ontdekken!

 

Brede boulevards

Brussel staat (nog) niet bekend als fietsstad, al neemt het aantal gebruikers van (al dan niet elektrische) fietsen en steps wel voortdurend toe. Gedurende Autovrije Zondag blijven de auto’s voor één dagje thuis en krijgen andere weggebruikers de vrije hand. Want niet alleen fietsers en wandelaars zijn die 16de september welkom op de Brusselse boulevards.
Ook skaters, steppers en gebruikers van andersoortige voortbewegingstoestellen als hoverboards en monowheels zullen hun hartje kunnen ophalen. Meer nog, je kan het zelf allemaal komen uitproberen bij Touring!

 

Touring testparcours

In de Wetstraat, ter hoogte van nummer 44, vind je voor het Touring hoofdkantoor een heus testpark voor elektrische voortbewegingstoestellen. Wil je eens een ritje wagen met  een hoverboard, een monowheel of elektrische step, dan is dit je uitgelezen kans. Wij zorgen voor een helm en een woordje uitleg, jij voor het evenwicht.
Maar ook als je eens wil proeven van een elektrische fiets, dan ben je bij Touring aan het juiste adres. We voorzien een pool van elektrische Touring stads- en plooifietsen die je ter plaatse kan uittesten én zelfs bestellen.

 

Gratis fietsonderhoud

Maar ook als je zweert bij je klassiek stalen ros, ben je meer dan welkom. Onze wegenwachters staan paraat om jouw fiets gratis te onderwerpen aan een technische inspectie en zij kunnen zelfs kleine herstellingen uitvoeren (tegen betaling als er wisselstukken voor nodig zijn).
Even de bandendruk op punt zetten, de ketting aanspannen, de remmen regelen, het wordt allemaal met de glimlach gedaan.

 

Verder op verkenning

Met je fiets weer in topconditie kan je volop onze hoofdstad verkennen. Surf alvast eens naar visit.brussels en typ in het zoekvenster “fietsen”. Je krijgt er allerhande suggesties. De handige gids “Brussel vanop de fiets” (€2,50) met zijn 8 thematische routes vind je in een van de onthaalkantoren. Alle info over activiteiten buiten Brussel of tijdens de  volledige Week van de Mobiliteit van 16 tot en met 22 september vind je op www.duurzame-mobiliteit.be.

 

Win een elektrische fiets van € 2.399

Je hebt altijd al een elektrische fiets willen hebben? Grijp dan nu je kans en win een Touring E-VELO t.w.v. 2.399 euro. Met zijn aluminium kader voelt hij licht aan in gebruik. De voorvork met vering staat garant voor rijcomfort terwijl de 7 Shimano Nexus versnellingen zorgen voor een goede overbrenging. Het neusje van de zalm is echter de Bosch middenmotor van 36V/250 W. In combinatie met de lithium-ion 36V/400Wh batterij, zorgt die ervoor dat je 60 tot 140 km lang van trapondersteuning kan genieten.

 

Win een elektrische fiets

 

Hoe winnen?
Om deze fiets te winnen surf je naar de Facebookpagina van Touring op www.facebook.com/touring of naar onze website waar je een post vindt over deze wedstrijd (tot  30 september). Niet aarzelen, gewoon doen!

 

Multimodale pechverhelping

Dat Touring al meer dan 70 jaar actief is als verlener van bijstand aan auto’s, is je wellicht bekend. Maar wist je ook dat de organisatie ooit begon als vereniging om de belangen van fietsers te verdedigen en het fietstoerisme te promoten? Dat was in 1895, bijna 125 jaar geleden!
Vorig jaar begon Touring aan een nieuw hoofdstuk in zijn rijke geschiedenis met de lancering van Move On, de eerste formule voor multimodale pechverhelping in België. Of je nu op pad gaat met een auto, fiets, step of hoverboard, het maakt niet uit. Op de pechverhelping van Touring kan je in al die gevallen rekenen, dankzij Move On.
Meer info op www.touring.be.

Verwante inhoud