Image

Brussels Airlines wil haar aanbod bestemmingen afbouwen. Maar wat als je al een ticket hebt?


De luchtvaartsector leidt zwaar onder de coronacrisis en dat noopt sommige maatschappijen tot drastische maatregelen. Zo wil Brussels Airlines het aantal bestemmingen afbouwen. Maar wat als je een ticket hebt gekocht voor een bestemming die straks niet meer wordt aangevlogen?

Brussels Airlines wil haar aanbod bestemmingen afbouwen. Maar wat als je al een ticket had?
Brussels Airlines wil haar aanbod bestemmingen afbouwen. Maar wat als je al een ticket had?


Als alles volgens plan verloopt, hervat Brussels Airlines vanaf 15 juni 2020 haar commerciële vluchten. Het nieuwe vluchtschema is nog niet helemaal bekend maar wat wél al is geweten, is dat sommige bestemmingen worden geschrapt. Wie tickets voor een geschrapte bestemming heeft, hoeft niet meteen te panikeren. Brussels Airlines had naar aanleiding van de coronacrisis haar beleid voor herboekingen reeds aangepast.


Op of voor 15 mei 2020 geboekt

Wie een ticket heeft gekocht op of voor 15 mei 2020, kan zijn/haar reisplannen eenmalig gratis uitstellen. Dat wil zeggen dat de volgende gegevens kunnen aangepast worden: reisdata, vertrekluchthaven én aankomstluchthaven. Kortom, reizigers kunnen opteren voor een andere bestemming in het geval de bestemming door Brussels Airlines niet meer zou worden aangevlogen (of om andere redenen niet wordt aangedaan op jouw reisdata).

Belangrijk om weten: je hoeft niet meteen te beslissen wanneer en naar waar je wenst te vliegen. Brussels Airlines bezorgt jou namelijk een zogeheten FlightVoucher voor de waarde van je aangekochte ticket(s). Je krijgt dan de tijd tot 31 augustus van dit jaar om te beslissen wat je met je ticket wil doen. Wie wenst te herboeken, moet er alleen voor zorgen dat hij/zij voor 31 december 2021 vertrekt.


Na 15 mei 2020 geboekt

Wie na 15 mei heeft geboekt of dat de komende dagen of weken nog gaat doen, krijgt geen FlightVoucher maar heeft sowieso wijzigbare tickets aangekocht. Deze kunnen dus ook eenmalig aangepast worden (data, luchthaven van vertrek én aankomst).

Brussels Airlines hoopt evenwel dat de passagiers hun reisplannen niet uitstellen tot volgend jaar. Om reizigers te stimuleren om nog in 2020 af te reizen, voorziet de luchtvaartmaatschappij een korting van 50 euro per aangekocht ticket. De kleine lettertjes kun je uitgebreid nalezen op deze webpagina. Voor alle andere veelgestelde vragen kan je de FAQ (frequently asked questions) van de maatschappij doornemen. Welke vluchten de komende weken en maanden weer heropstarten - en welke bestemmingen verdwijnen - verneem je hier.