Image
Courchevel: een uniek skigebied
Courchevel is meer dan een mondain skioord met toprestaurants en chique loungebars op en naast de pistes. Courchevel maakt deel uit van ‘Les 3 Vallées’, ’s werelds grootste skigebied. Een korte kennismaking.

Courchevel is een kunstmatig skidorp met amper 2000 inwoners maar met ruim 70 restaurants (waarvan een groot aantal met hoge Gault & Millau scores en Michelinsterren). De horeca presteert er dus letterlijk en figuurlijk op hoog niveau. Bij al dat gastronomisch geweld zou je haast vergeten dat Courchevel een topskigebied is. Elk jaar opnieuw staan meer dan 900 meertalige skimonitoren klaar om ervaren en onervaren wintersporters een unieke wintersportervaring te bezorgen.

Courchevel bestaat uit 5 skidorpen die in 1945 from scratch werden opgericht; voorheen was er letterlijk niks behalve dan de potentie om er het ultieme skioord te bouwen. Elk dorp ligt op een andere hoogte en heeft zijn eigen sfeer en skiliften. Het geheel is middels een vernuftig skiliftensysteem met elkaar verbonden zodat je naadloos van het ene naar het andere dorp kan skiën.

Courchevel maakt deel uit van ‘Les 3 Vallées’,  ’s werelds grootste skigebied. Les 3 Vallées staat voor ruim 600 km perfect onderhouden pistes (verdeeld over 321 afdalingen), 169 skiliften en er is een niveauverschil van ruim 2000 meter. Wie enkel in Courchevel skiet, betaalt 240 euro voor een skipas van 6 dagen; inclusief Les 3 Vallées komt er amper 43 euro bij. Leuk detail: tot 5 jaar en vanaf 75 jaar ski je gratis in Courchevel. Overigens zijn er elk jaar speciale aanbiedingen voor wie met het gezin komt of voor wie aan het begin of aan het einde van het skiseizoen de skipistes wil verkennen. Het skiseizoen begint op 5 december en loopt af op 24 april 2016.

De andere bekende gebieden die tot ‘Les 3 Vallées’ behoren zijn: La Tania, Méribel, Brides-Les-Bains, Les Menuires, Saint Martin de Belleville, Val Thorens en Orelle

Courchevel in cijfers

Geprepareerde pistes: 150 km

Aantal pistes: 8 zwarte, 34 rode, 35 blauwe en 19 groene

Aantal skiliften: 58

Nuttige links

www.courchevel.com

www.skipasscourchevel.com

www.les3vallees.com

Brussel – Courchevel: 940 km

De Thalys verzorgt een directe hst-verbinding tussen Brussel en Moutiers (30 minuten van Courchevel). Er zijn ook directe vluchten: Brussel - Lyon (van daaruit 2 uur tot het skioord) of Brussel - Genève (van daaruit eveneens 2 uur over de weg naar het skioord).

Met de wagen ben je ca. 9 uren onderweg voor het traject Brussel - Courchevel (940 km).

Deel deze inhoud