Image
idées de vacances / vakantietips

Waarom uitbollen als je kan eindigen met een knal? Er zijn genoeg mogelijkheden om ‘uit te zomeren’. Met of zonder kroost, thuis of elders, met deze 8 inspirerende ideetjes sluit je de zomervakantie in schoonheid af.

Het nieuwe schooljaar lonkt en dat roept gemengde gevoelens op. De ene staat al te trappelen van ongeduld, terwijl de andere intens wil genieten van de laatste vrije dagen. Geen inspiratie meer? Check deze 8 tips!

1. Adrenalinekicks

Bezoek nog eens een pretpark. Toegegeven, het is niet bijster origineel, maar je scoort er gegarandeerd mee. Je hebt al een pretpark bezocht met je kroost? Dan is er beslist nog wel een ander attractiepark waar je je (klein)kinderen mee kan plezieren. Dit zijn onze favoriete hotspots: Plopsa, Walibi, Bobbejaanland en Bellewaerde.
Check ook dit overzicht met relevante tips.

2. Beestjes kijken

Nog een klassieker: beestjes kijken in een van onze dierentuinen of natuurparken. De bekendste zijn ongetwijfeld de Zoo van Antwerpen, Pairi Daiza en Planckendael, maar overweeg zeker ook een van deze andere topbestemmingen: Boudewijn Seapark nabij Brugge, het wildpark in het Domein Grotten van Han, Forestia in Theux, Le Monde Sauvage in Aywaille en – in combinatie met een dagje aan zee – het Zwin.

3. Kokerellen met kinderen

Of beter nog: laat je kinderen zélf koken voor hun vriendjes en vriendinnetjes. Je vindt op internet talloze ideeën voor kindvriendelijke menu’s, bestaande uit alcoholvrije drankjes, hapjes en eenvoudige gerechten. Profiteer van het goede weer en bouw een feestje rond de barbecue.
Voor kinderen de ideale gelegenheid om te polsen bij hun vrienden en vriendinnen of ze al dan niet van school veranderen, in dezelfde klas zitten enzovoort.

4. De kust of de Ardennen?

Twee topbestemmingen in eigen land, maar misschien is het er dit jaar nog niet van gekomen. Welnu, grijp je kans, want aan beide kanten van ons land bruist het nog tot eind deze maand van de activiteiten.

5. Samen naar de film

Een dagje minder goed weer? Ga met zijn allen naar de bioscoop of organiseer een filmmarathon bij jou thuis. Werk met een thema en zorg voor zelf in elkaar geknutselde uitnodigingen als je er een heus evenement van wil maken. Als je Netflix in huis hebt, zit je gebeiteld. Zo niet, dan vind je wel iemand met een account, toch?

6. Gezelschapsspelletjes

In tijden van apps, smartphones en tablets zou je haast vergeten dat je ook ‘samen’ kan spelen. Confronteer de kids met hoe het eraan toe ging lang voor het internet en mobiele telefoons het levenslicht zagen. Haal die Monopoly, Vier op een Rij, Cluedo, UNO en Mens Erger Je Niet van de zolder en als er iemand een lang gezicht trekt, pareer dan met een ludieke prijzenpot.

7. Indoor waterpret

Als het heel erg warm wordt of slecht weer is, vind je verkoeling/verwarming in een van de vele tropische waterparadijzen die ons landje rijk is. De bekendste zijn Plopsaqua in De Panne en Aqualibi in Waver, maar vergeet niet dat je ook een dagje kan gaan plonzen in Center Parcs en Sunparks.

8. Gezinsuitstap naar Brussel

Vergis je niet: Brussel tijdens de zomer is dikke fun, zowel voor jong en oud. Het aanbod is bijzonder gevarieerd waardoor elk type gezin wel een reden vindt om onze hoofdstad te (her)ontdekken. Alle klassiekers al gedaan? Dan brengen deze 10 suggesties gegarandeerd soelaas.