Image
Digitaal tijdverdrijf voor de kinderen
Vijf tips voor digitaal plezier onderweg zodat je jouw kroost kan rustig houden gedurende lange autoritten.

1. Opladers en opgeladen batterijen

Digitale speeltjes werken op batterijen, dus zorg ervoor dat ze voor het vertrek volledig zijn opgeladen. Wie tijdens de autorit de apparaatjes wil opladen, zal voor een adapter/oplader moeten zorgen die in de elektrische sigarettenaansteker van de auto past.

2. Educatief kan ook

Niet alle ‘games’ zijn afstompend of simpelweg ‘dom’. Er bestaat een gigantisch aanbod aan taal- en rekenspelletjes, raadseltjes en nog veel meer fraaie games om de hersens van de kleinsten te trainen en entertainen. Wie een tablet heeft, zal op het internet heel wat apps vinden die gratis dan wel heel goedkoop zijn. Zorg voor een overaanbod zodat er onderweg naar hartenlust kan geëxperimenteerd worden.

3. DVD-speler

Draagbare dvd-spelers worden steeds betaalbaarder en ze komen met 1 of 2 schermen. Opgelet evenwel: op toestellen met 2 schermen is op beide schermen hetzelfde te zien. Handig is dat je de schermen aan de achterkant van de zetels vooraan kunt bevestigen. Er zijn aparte bevestigingskits in de handel verkrijgbaar maar wie een beetje uitkijkt kan draagbare dvd-spelers vinden waarin dergelijke kits reeds zijn inbegrepen. Uiteraard worden draagbare DVD-spelers uit de markt geduwd door tablets en digitale diensten maar wie nog stapels DVD’s heeft liggen, moet niet twijfelen want voor enkele tientallen euro’s ben je al uit de kosten.

4. Een goede hoofdtelefoon

Bij MP3-spelers en smartphones krijg je er vaak gratis oortjes bij maar helaas scoren die vaak ondermaats qua geluidskwaliteit en bovendien zitten ze niet comfortabel. Koop dus zo’n grote kleurrijke hoofdtelefoon want die oogt niet alleen fraaier maar klinkt ook een pak beter. Een goed exemplaar is ook begrensd tot een bepaald volume waardoor gehoorschade geen kans krijgt. Kies ondanks de omvang van de hoofdtelefoon voor een lichtgewicht zodat de kinderen nauwelijks merken dat ze iets op hun hoofd hebben.

5. Digitale fotografie

Spelconsoles, smartphones, tablets… je kunt er tegenwoordig ook makkelijk mee fotograferen en filmen. Laat de kinderen onderweg foto’s en filmpjes maken en laat ze tijdens een korte stop vertellen over wat ze onderweg gezien hebben. De handigste kinderen kunnen onderweg op de tablet of smartphone de foto’s en filmpjes bewerken en daar zijn ze wel even zoet mee. Welke apps? Geen nood, die staan gegarandeerd al op hun smartphone of tablet! 

Deel deze inhoud