Image
Op wintersport met kinderen: Frankrijk

De start van het nieuwe schooljaar ligt nog vers in het geheugen maar de jongsten onder ons kijken al reikhalzend uit naar de volgende vakantie. De sneeuw lonkt in eigen land, net over de grens of verder weg in Frankrijk.

Hieronder hebben we 45 skioorden in Oostenrijk opgelijst die beantwoorden aan de specificaties van vakantiebestemmingen die optimaal zijn toegerust op gezinnen met kinderen. Opgelet evenwel, we hebben enkel de gebieden in kaart gebracht waar deze winter kan geskied worden. De gezinsvriendelijke zomerbestemmingen staan dus niet in het lijstje hieronder.

1 Albiez-Montrond

Afstand Brussel – Albiez-Montrond: 923 km
Het compacte skigebied van Albiez Montrond is uitermate geschikt voor beginners en lichtgevorderden. Kinderen jonger dan 5 krijgen een gratis skipas.

2 Alpe d’Huez

Afstand Brussel – Alpe d’Huez: 900 km
Sneeuwspeeltuin (vanaf 2,5 jaar). Sport en ontspanning: sneeuwschoenwandelen, arrensleetochten, ijsgrot, paragliding, sporthal, wellnesscentrum, zwembad. Deze winter tal van speciale tarieven.

3 Arêches Beaufort

Afstand Brussel – Arêches Beaufort: 911 km
Een gezinsvriendelijke wintersportbestemming, met mooie afdalingen door het bos, waarbij enkele afdalingen tot in het dorp lopen. Erg geschikt voor kinderen. Tot 5 jaar is het skiën gratis.

4 Aussois

Afstand Brussel – Aussois: 949 km
De kleintjes kunnen in dit skigebied de basistechnieken van het skiën goed onder de knie krijgen, zodat je zelf ook een ontspannen vakantie hebt. gratis skiën voor wie geboren is vanaf 2010 of voor 1940.

5/6 Besse - Super Besse

Afstand Brussel – Super Besse: 773 km
Besse/SuperBesse is sinds juni 2006 in bezit van het label “Famille Plus Montagne” en stelt alles in het werk om families zomer en winter optimaal te kunnen ontvangen. De tarieven vind je hier.

7 Châtel

Afstand Brussel – Châtel: 797 km
De niet-skiër zal zich hier ook goed amuseren, dankzij activiteiten als het bezoeken van een kaasboerderij, parapente, ijsduiken en talrijke shoppingmogelijkheden.

8 Combloux

Afstand Brussel – Combloux: 849 km
Prima bestemming voor niet te fanatieke skiërs en kleine kinderen. Er is een  kinderdagverblijf voor kinderen vanaf 3 maanden tot en met 4 jaar. De kinderen kunnen hier zelfs slapen (tijdig reserveren).

9 Courchevel

Afstand Brussel – Courchevel: 941 km
De zogeheten ‘Kinderdorpen’ in het mondaine Courchevel zijn speciaal opgezet om kinderen in een beschermde omgeving met de glijsporten kennis te laten maken. Vanaf 18 maanden kunnen de kleinsten leren skiën met speciaal opgeleide leraren. Tip: aan het begin of het einde van het seizoen, is het voordeliger skiën hier.

10 Font Romeu

Afstand Brussel – Font Romeu: 1169 km
Kinderen en beginners kunnen veilig en eenvoudig kennismaken met de skisport of het snowboarden op een van de 6 groene skipistes. 

11 Gérardmer

Afstand Brussel – Gérardmer: 449 km
Kinderen moeten in Randoland zijn alwaar Loustic en inspecteur Rando de dienst uitmaken. Er zijn aangepaste programma's voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

12 La Bresse

Afstand Brussel – La Bresse: 462 km
La Bresse-Hohneck (900-1350m) is het grootste skigebied van Noord Oost Frankrijk: 38 pistes (waarvan enkele verlicht), snowpark en speciale fun kinderpiste. Aan de voet van de piste van la Bresse/Hohneck staat een crèche/kinderopvang, voor kinderen van 18 maanden tot 6 jaar.

13 La Clusaz

Afstand Brussel – La Clusaz: 832 km
Kinderen onder de vijf en senioren boven de 75 mogen hier gratis skiën. Kinderopvang wordt geboden door de Club des Mouflets (kinderen van 8 maanden tot vier jaar) en de 'Club des Champions' (kinderen van 3 tot 6 jaar).

14 La Rosière

Afstand Brussel – La Rosière: 450 km
Families, rustzoekers en niet al te veeleisende skiërs hebben aan La Rosière een uitstekende bestemming. Après-ski ga je hier niet aantreffen, wel zijn er een aantal winkels, restaurants en een schaatsbaan.

15 Le Corbier

Afstand Brussel – Le Corbier: 928 km
Het skigebied is heel kindervriendelijk en beschikt zowel over een kinderskischool als een speciaal kinderskigebied. Verder wordt er ook opvang voor kinderen van alle leeftijden aangeboden.
 

16 Le Dévoluy

Afstand Brussel – Le Dévoluy: 933 km
In Le Dévoluy is alles erop gericht om families tevreden te stellen. Behalve skiën zijn er nog diverse andere activiteiten, zoals: een ritje met arrenslee honden, ski joering, sneeuwscooters, boerderijbezoeken en spelwandelingen met GPS.

17 Le Grand Bornand

Afstand Brussel – Le Grand Bornand: 834 km
Beginners blijven liever bij de eenvoudigere hellingen rond het dorp terwijl de veeleisende skiër dieper het gebied in trekt. Vanaf 2,5 jaar mogen de kinderen al deelnemen aan de sneeuwspelletjes en leren ze skiën onder professionele begeleiding.

18 Le Mont-Dore

Afstand Brussel – Le Mont-Dore: 768 km
Speciaal voor de kinderen: skilessen vanaf 3 jaar oud, een speelterrein - Le Ludo'glyss -rodelbanen, sneeuwschoenwandelingen vanaf 6 jaar, spoorzoeken, crèches, en speciale openingstijden van de schaatsbaan voor kinderen jonger dan 11 jaar.

19 Les Deux Alpes

Afstand Brussel – Les Deux Alpes: 910 km
Snowboarders komen graag naar Les Deux Alpes, maar het gebied heeft ook het fameuze familielabel: in de wacht gesleept: kinderen zullen zich hier geen seconde vervelen want er is aan àlles gedacht.

20 Les Carroz d’Araches

Afstand Brussel – Les Carroz d’Araches: 842 km
Les Carroz d'Araches (1140 m) is het ideale familieskigebied, met prima voorzieningen voor kinderen. Via de blauwe pistes kan je bijna elk punt in het gebied bereiken.

21 Les Gets

Afstand Brussel – Les Gets: 841 km
Er is een snowpark in het gebied te vinden en er zijn veel leuke voorzieningen voor kinderen in het Kids Park.

22 Les Houches

Afstand Brussel – Les Houches: 862 km
Les Houches is zeer geliefd bij jonge gezinnen door de schappelijke prijzen en de grote hoeveelheid voorzieningen voor kinderen. Beide skischolen beschikken over een kinderopvang en dan zijn er ook nog crèches in het dorp.

23 Les Karellis

Afstand Brussel – Les Karellis: 930 km
Dit skioord is uitermate kindvriendelijk: alle gebouwen zijn gegroepeerd rond een centraal binnenplein van waaruit de belangrijkste liften vertrekken en waar de meeste pistes weer op uit komen.

24 Les Menuires

Afstand Brussel – Les Menuires: 942 km
Kies een verblijf in een clubhotel. Nederlandstalige animatoren vangen je jonge kinderen op – overdag en tijdens je diner. En voor tieners zijn er leuke après-ski-evenementen. Check de Mini KL.

25 Les Orres

Distance Brussel – Les Orres: 983 km
Dit skistation probeert op alle mogelijke manieren gezinnen aan te trekken. Zo komen de pistes bijna allemaal uit op het centrale dorpsplein, zijn de prijzen voor families zeer interessant en organiseren de skischolen allerlei soorten animatie voor de kinderen. Leuk extraatje in Les Orres: de rodelbaan "L'Orian Express", die met haar 1,5 km de langste in Europa is.

26 Megève 

Afstand Brussel – Megève: 851 km
Vooral gegeerd bij ervaren skiërs, maar kinderen van ervaren sneeuwsporters worden hier prima opgevangen terwijl de ouders alle facetten van het gevarieerde gebied kunnen ontdekken.

27 Méribel

Afstand Brussel – Méribel: 927 km
Sinds enige tijd is in de stoeltjesliften van Meribel de zogeheten Magnestick ingevoerd. Dat is een hesje met daarin een grote magneet, waarmee kinderen als het ware aan de rugleuning van de stoeltjeslift geplakt worden. Kinderen tot 5 jaar mogen gratis skiën, evenals ouderen boven de 75 jaar.

28 Montchavin les Coches

Afstand Brussel – Montchavin les Coches: 939 km
Een autoloos skioord met erkende organisaties voor opvang voor kinderen vanaf heel jonge leeftijd (6 maanden) en zelfs voor tieners, entertainment en activiteiten naast het skiën (spelzaal, ijsbaan enz).

29 Montclar

Afstand Brussel – Montclar: 1005 km
Montclar is een echt familiedorp waar je kunt sleeën, wandelen en skiën. Montclar is zo gebouwd dat het servicegebied (kinderdagverblijf, restaurants en winkels) in het midden ligt, waardoor alles bij elkaar staat en de kinderen dus veilig rond kunnen lopen.

30 Morzine

Afstand Brussel – Morzine: 847 km
Portes du Soleil is een groot en gezellig skigebied voor families. Voor kinderen zijn de meeste skiliften gratis en er zijn veel makkelijke pistes. Een dagje niet in de sneeuw? Laat je schminken bij ‘Elke dinsdag carnaval’ of maak een themawandeling.

31 Orcières

Afstand Brussel – Orcières: 953 km
Dit compacte dorp herbergt uitsluitend hoog- en nieuwbouw, maar het gebrek aan charme en karakter wordt gecompenseerd door gemiddeld driehonderd zonnige dagen per jaar en een uitermate kind- en familievriendelijke insteek met alle faciliteiten en voorzieningen die daarbij horen.

32 Pra-Loup

Afstand Brussel – Praloup: 1034 km
Het succes van dit uitgestrekte gebied schuilt in de unieke mix van ongerepte natuur, kwaliteitssneeuw, zonovergoten pistes en interessante prijzen. Kinderopvang voor kinderen vanaf 3 jaar.

33 Praz sur Arly 

Afstand Brussel – Praz sur Arly: 860 km
Geen après-ski hier, maar voor de kinderen wel het volgende: draaimolen, golvende piste, een avonturenparcours, kinderopvang, een toverloper (transportband) en nog veel meer.

34 Saint-Gervais Mont-Blanc

Afstand Brussel – Saint-Gervais Mont-Blanc: 854 km
Dit dorpje aan de voet van de Mont Blanc bestaat hoofdzakelijk uit kleinschalige hotels en appartementen, een aantal winkeltjes en hier en daar een café. St. Gervais is geen feestbestemming dus geschikt om de kinderen ermee naar toe te nemen.

35 Saint-Lary Soulan

Afstand Brussel –Saint-Lary Soulan: 1130 km
Geen après-ski hier, maar voor de kinderen wel het volgende: draaimolen, golvende piste, een avonturenparcours, kinderopvang, een toverloper (transportband) en nog veel meer.

36 Sauze Super Sauze

Afstand Brussel –Sauze: 1094km
Nieuw: een dorp met iglo's op 2000 meter hoogte zorgt voor een compleet nieuwe ervaring. De kleintjes zullen er levendige herinneringen aan overhouden.

37 Serre-Chevalier Vallée

Afstand Brussel – Serre-Chevalier Vallée: 952 km
De minder ervaren wintersporters en kinderen kunnen uitstekend uit de voeten op de pistes van Chantemerle en Villeneuve. Het Famille Plus certificaat garandeert ook hier een kind- en gezinsvriendelijk verblijf.

38 Val d’Allos – La Foux

Afstand Brussel – Val d’Allos – La Foux: 1051 km
Bij aankomst in het station biedt het toeristenbureau van Val d'Allos een gratis informatieboekje met alle aanbiedingen die gereserveerd zijn voor kinderen en hun familie.

39 Val d’Allos – Le Seignus

Afstand Brussel – Val d’Allos –Le Seignus: 1059 km
Kinderen ontdekken hier de sensatie van vrijheid in een ongerept gebied met veel bossen en een grote variëteit aan pistes.

40 Val d’Isère

Afstand Brussel – Val d’Isère: 973 km
Voor kinderen vanaf 3 jaar zijn er diverse mogelijkheden bij een aantal skischolen en miniclubs. Verder is er een bioscoop, kan je ijsklimmen en je kunt hier sleeën met echte husky's. Speciale tarieven voor families.

41 Val Thorens

Afstand Brussel – Val Thorens: 951 km
Het gebied van de 3 Valleien biedt extra voordelen voor beginners: een uitgestrekt netwerk van groene en blauwe pistes, speciale beginnerszones, overdekte rolpaden en een voordelig geprijsde ‘skipas voor beginners’.

42 Valberg

Afstand Brussel – Valberg: 1127 km
De ‘Club des Piou-Piou’ richt zich op kinderen vanaf 3 jaar, maar er zijn ook specifiekeclubs voor kinderen van 6 tot 10 jaar en ouder. De crèche "Les P'tits Poucets” is geschikt voor kinderen van 3 maanden tot en met 6 jaar.

43 Valmorel

Afstand Brussel – Valmorel: 951 km
Er is een skischool voor kinderen vanaf 3 jaar en een crèche vanaf anderhalf jaar. Je kan er onder meer terecht in de familievriendelijke Village Club du Soleil die vier kinderclubs telt voor kinderen van 3 maanden tot 10 jaar. Er is ook een jongerenclub (11 tot 17 jaar).

44 Vaujany

Afstand Brussel – Vaujany: 922 km
Vaujany is uitermate geschikt als alternatief voor het drukkere Alpe d'Huez. Er zijn uiteraard specifieke skiklassen voor kinderen en tijdens de middag is er opvang in hotel Etendard.

45 Villard de Lans

Afstand Brussel – Villard de Lans Correçon: 898 km
Kinderen zijn welkom in het apart kinderskigebied ‘le hameau de rambins’. Kinderen vanaf 3 jaar zijn welkom in de ‘Piou-Piou’ club om kennis te maken met de skisport.

Deel deze inhoud