Image
Elektrische fiets
Ben je nog steeds niet zeker om de auto in de garage te laten staan en over te stappen op een elektrische fiets? Dan overtuigt de getuigenis van Grzegorz je misschien toch!

Elke ochtend brengt deze huisvader zijn drie kinderen naar school voor hij naar het werk gaat.  Wind en regen houden hem niet tegen!

Elektrische bakfiets

Voor Grzegorz Gajowniczek is de elektrische bakfiets het meest gebruikte vervoermiddel voor hemzelf en zijn drie jonge kinderen. "Vorig jaar hebben we besloten om onze auto weg te doen. Maar hoe moesten we dan onze kinderen naar school brengen? We kwamen uit bij een elektrische bakfiets. Dankzij de elektrische motor is het makkelijk om met 70 kilo aan kinderen rond te fietsen," vertelt Grzegorz.

Met een goede uitrusting maakt de afstand niet veel uit

Elke dag fietst Grzegorz van Hoeilaart naar Leuven. Hij doet 55 minuten over het hele traject van 22 kilometer, tussenstops om de kinderen af te zetten inbegrepen. Regen schrikt Grzegorz niet af. "Het is een kwestie van aangepaste kledij. Als je goed aangekleed bent, is het verrassend hoe weinig last je hebt van regen of wind." De fietsinfrastructuur is een ander verhaal. "Sommige fietspaden zijn in slechte staat en daardoor nauwelijks berijdbaar met een gewone fiets, laat staan een bakfiets. Daardoor rij ik soms op de rijbaan. Autobestuurders in Vlaams-Brabant zijn heel attent en houden voldoende afstand, maar ik merk wel dat ze soms niet begrijpen waarom ik niet op het fietspad rij. Ik zit daar gekneld tussen het verkeersreglement en de staat van de infrastructuur."

Als je zoals Grzegorz wilt overstappen op de elektrische fiets, hou dan rekening met het verkeersreglement op de openbare weg. Meer info in het artikel over reglementen voor de elektrische fiets.

Deel deze inhoud