Image
vliegtickets
Volgens momondo.be boek je de goedkoopste vliegtickets 56 dagen voor vertrek.

Vooraf deze kanttekening: de cijfers en bevindingen hierna hebben betrekking op de Nederlandse markt. Doch men mag ervan uitgaan dat gelijkaardige parameters ook op de Belgische reizigers van toepassing zijn.

Tot 28% minder duur

Volgens momondo.be is december een van de drukste maanden op luchthavens vanwege de kerstvakantie. Die populariteit stuwt de prijzen van vliegtickets aanzienlijk de hoogte in. Om te ontsnappen aan die te hoge prijzen moet je dus niet wachten tot op het laatste moment. Wel integendeel beweert het bedrijf want wie volgens hun analyses 56 dagen voor vertrek boekt, kan tot 28 procent besparen op de tarieven.

De afgelopen twee jaar bleek uit momondo’s data dat de goedkoopste tickets 53 dagen voor vertrek gevonden worden, maar dit jaar is dat dus opgelopen tot 56 dagen. De duurste tickets worden – en dat klinkt vanzelfsprekend – op de dag van vertrek gekocht. Overigens is die 56 dagen geen absoluut cijfer want voor sommige bestemmingen moet men vroeger dan wel later in actie schieten. Wie naar Bangkok wil, scoort de beste prijs 42 dagen voor vertrek en wie topbestemming NYC in gedachten heeft, moet 32 dagen voor vertrek de tarieven checken.

Over momondo

Momondo is een wereldwijde reis zoekmachine en toont de goedkoopste vertrek- en aankomstdata, de beste balans tussen prijs en vluchttijden en onthult hoe factoren zoals dagen voor vertrek en seizoensgebondenheid van invloed kunnen zijn op de kostprijs. Als je klaar bent om te boeken, word je doorverwezen naar de desbetreffende aanbieder want momondo verkoopt zelf geen tickets; het is een gratis en onafhankelijke dienst voor alle reizigers, zowel op het web als via een app op je tablet of smart phone.

Deel deze inhoud