Image
ski - glue wein

Het Oostenrijkse Ischgl staat synoniem voor onvervalst après-ski-plezier maar rasechte skiërs weten dat de vele superlatieven ook betrekking hebben op het omringende skigebied. Maak kennis met de Silvretta Arena.

Met 238 pistekilometers mag je het gebied niet alleen omvangrijk noemen maar ook divers en bijzonder. Volgens de lokale skischool zijn de volgende vijf afdalingen absolute aanraders voor de veeleisende skiër. Pistes 5 en 4 dalen respectievelijk van de west- en noordflank van de Pardatschgrat af, goed voor een hoogteverschil van 735 meter. Ook piste 2b, 3 en 7 zijn aanraders.

Vanuit Ischgl kan je ook naar het Zwitserse Samnaun skiën want het skigebied ‘Silvretta Arena’ ligt gedeeltelijk in Zwitserland. Goed om weten: het dorp is zowel autovrij als belastingvrij. Zorg er voor dat je weer op tijd de gondel bergopwaarts neemt want anders geraak je niet meer in Ischgl, althans al skiënd.

Ischgl staat ook bekend om zijn vooruitstrevende technologie (voornamelijk de technische installaties) en het valt dan ook niet te verbazen dat dit skioord zijn eigen gratis app heeft: iSki Ischgl (voor Android, iPhone en iPad). Waar is de dichtstbijzijnde hut of zwarte piste, welke liften zijn open en welke pistes gesloten, waar zitten mijn vrienden?

Het prijskaartje van een wintersportverblijf in Ischgl kan veel wintersporters afschrikken, maar er zijn alternatieven in de buurt. Ga eens kijken in het nabijgelegen Kappl (10 liften, 42 km), Galtür (10 liften, 40 km) of See (9 liften, 43 km). Je kunt er lokaal gaan skiën maar je kunt met de Silvretta-skipas de hele regio ontdekken, goed voor 73 skiliften op vijf locaties: Ischgl, Samnaun plus de genoemde drie. Wie toch liever eerst het aanbod in Ischgl bekijkt, kan hier terecht.

Ischgl in cijfers

Geprepareerde pistes: 238 km

Aantal skiliften: 45

Langste piste: 11 km

Nuttige links

www.ischgl.com

www.austria.info/be

autovignet Oostenrijk

Brussel – Ischgl: 850 km

Ischgl ligt op 850 km van Brussel en is vlot bereikbaar via de Duitse autosnelwegen. Opgelet: in Oostenrijk heb je een wegenvignet nodig.

Als je naar Innsbruck vliegt, dan kan je een taxirit van +/- 90 minuten regelen op www.alpentaxi.at.

Je kan sinds deze winter ook weer met de nachttrein naar Oostenrijk.

Deel deze inhoud