Image
picnic Kattevennen

Picknicken is per definitie een fijne activiteit – voor wie ervan houdt – maar in Kattevennen in Genk is het pas écht een belevenis. Daar kun je namelijk je picnickmand neerpoten in een sculptuur van cortenstaal. Geïntrigeerd?

Kattevennen is in alle opzichten een bijzondere plek want behalve natuur en recreatie wordt hier ruimte gemaakt voor wetenschap en kunst. Getuige daarvan de creatie Corpus, een plek in het bos die werd gecreëerd door natuurartiest Will Beckers.

Corpus is een sculptuur gemaakt van cortenstaal en houten takken en ziet eruit als een achtergelaten cocon. Binnenin het kunstwerk is plaats voor een tiental mensen; de tafel en de stoeltjes eromheen maken deel uit van het concept.

Lui of gewoon geen zin om zelf een mand samen te stellen en er vervolgens mee te sleuren? Laat je verrassen en bestel de luxueuze Genkolicious picknick, een mand vol Genkse specialiteiten, of de meer bescheiden Picknick sur l’herbe. Ook voor de kinderen zijn er gezonde pakketjes. Alles wordt gratis ter plaatse geleverd.

Kattevennen is overigens veel meer dan een plek waar je gezellig samen kunt eten, je kunt er ook naar een 360° film of show in de Cosmodrome en aan sport doen: fietsen, wandelen, zelfs paardrijden.

Ook niet te versmaden is een bezoek aan de nieuwe permanente expo ‘De oerknal en wat erna kwam’. Deze uiterst visuele tentoonstelling start bij het absolute begin van de cosmos en neemt de bezoeker mee naar het heden waar nieuwsgierig en vol spanning wordt uitgekeken naar de toekomst van onze nietige blauwe bol.

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …