Image
Saint-Valentin

Valentijn valt dit jaar op een donderdag. Ideaal om er een lang weekend van te maken, startend op donderdagavond. Wie nog niks geregeld heeft of nog aarzelt, vindt in dit lijstje misschien wel voldoende inspiratie.

Wie de obligate bloemen of het klassieke etentje wil overstijgen en er dit jaar een romantische overnachting wil aan toevoegen (of meerdere), moet niet lang meer wachten om knopen door te hakken. Met de volgende 10 tips proberen we je inspiratie aan te zwengelen.

1. Brugge, altijd een goed idee

Brugge heeft het allemaal: uitstekende gastronomische adresjes met of zonder sterren en een overvloed aan hotels in alle prijscategorieën. Wacht echter niet al te lang om dat tafeltje en romantische hotel te boeken want de West-Vlaamse hoofdstad is een populaire bestemming bij geliefden uit eigen land en vér daarbuiten…

2. Gratis overnachten aan onze Westkust

Na een geslaagde eerste editie vorig jaar zetten De Panne, Koksijde en Nieuwpoort dit jaar opnieuw gezamenlijk hun schouders onder Valentijn. Check onder meer de kus-tram die op 14 en 15 februari van de Panne naar Koksijde rammelt. Een ticketje kost 10 euro en omvat een glas bubbels. Het unieke champagneglas mag je na afloop houden! Nieuw dit jaar is kus-nacht. Wie tussen 14 en 17 februari in een van de drie kuststeden twee overnachtingen boekt, krijgt een derde overnachting gratis aangeboden.

3. Kusje op de Sint-Romboutstoren, slapen in de kerk

Klim 97 meter hoog met je geliefde en verras hem of haar met een fantastisch panorama over de stad Mechelen en omgeving. En vergeet geen cadeautje mee naar boven te nemen. Na de adembenemende klim en spannende afdaling kun je op adem komen in een van de vele smakelijke adresjes die de stad rijk is. Op de website van Visit Mechelen vind je de weg naar een selectie van restaurants en hotels. Mag het ietwat speciaal zijn? Met een overnachting in deze kerk scoor je gegarandeerd!

4. Onvergetelijke nacht in een… boom

Romantisch overnachten op een unieke plek: kijk eens naar Les Cabanes de Marie of La Roulotte de Jules. Ook bijzonder, voor snelle beslissers, is een overnachting in een ‘tree tent’in het wildpark van Han. De gezellige tenten hangen letterlijk tussen de bomen en bieden uitzicht op de prachtige droge vallei van de Lesse. Geniet van de dieren die in de open vlakte ronddartelen: herten, moeflons, oerossen, Przewalskipaarden, damherten… Het wordt gegarandeerd een onvergetelijke nacht.

5. Onbekend is onbemind 

De uitdrukking is perfect van toepassing op onze eigen hoofdstad, toch? Gebruik Valentijn dus als excuus om Brussel te (her)ontdekken want de mogelijkheden in de bruisende binnenstad zijn legio. Onderneem een themawandeling en ga ’s avonds genieten in een van de ontelbare culinaire hotspots. Visit Brussels prepareerde ook dit lijstje met betaalbare hotels.

6. Gratis fotoshoot op het strand

Je romantisch weekend in Oostende laten vereeuwigen op de gevoelige plaat? Bij hotelboekingen op 14, 15, 16 en 17 februari via deze pagina krijg je er een gratis fotoshoot bovenop. Op zoek naar een originele plek om te dineren? Kijk eens of er nog plaatsjes beschikbaar zijn op de Mercator of snuister eens in dit lijstje met unieke eetadresjes.

7. De Chaussée d’Amour in Koksijde

Op zaterdag 16 februari wordt de Zeelaan van Koksijde van 16 uur tot 20 uur omgetoverd tot een heuse Chaussée d’Amour met burlesque optredens, lingerieshows en ook een vleugje pikant. Combineer dit alles met een flinke dosis shopping en een romantische wandeling op het strand vooraf en het weekend kan niet meer stuk.

8. De enige échte bubbels…

Bij Valentijn horen bubbels, niet? Welnu, waarom trek je niet naar de Champagnestreek? Het is minder ver dan je denkt en de streek leent zich uitstekend voor een al dan niet bescheiden road trip. Volg de pijlen van de Champagneroutes; ze lopen langs kleine dorpjes, dwars door de vele wijngaarden. Vergeet ook de ‘hoofdsteden’ van de champagne Reims en Epernay niet te bezoeken. Je vindt er hotels voor elk budget.

9. Parijs is pure romantiek

Parijs is altijd een goed idee dus zeker op en rond Valentijn. De snelste en meest comfortabele manier om naar de Franse hoofdstad te reizen is per Thalys of het lowcost-alternatief IZY. Wist je trouwens dat je op de website van Thalys al een hoop inspiratie kunt opdoen?

10. Romeo en Juliet in Londen

Mag het wat meer kosten? Boek een retourtje met de Eurostar en ga naar het theater, boek tickets voor een musical, of wat dan ook. En voor je begint te zweven: de tickets voor Romeo & Juliet zijn al héél lang de deur uit. Maar ook zonder die show is Londen een topbestemming voor geliefden en al zeker op en rond Valentine’s Day.