Image
Koffer
Rimowa introduceert koffers met een Electronic Tag; je hoeft niet meer aan te schuiven bij de check-in.

Met de nieuwe generatie koffers van Rimowa kun je voortaan zelf je bagage inchecken en via je smartphone je koffers op de voet volgen.

Daartoe ontwikkelde de kofferfabrikant de Electronic Tag, een technologie die bestaat uit een display voorzien van ijzersterk Gorilla Glass en zichtbaar op de zijkant van de koffer. Om deze zogeheten e-tag te gebruiken, moet je een app downloaden en vervolgens maak je via Bluetooth verbinding met een of meerdere (Rimowa) koffers. Anders gezegd: je checkt in met je telefoon – thuis of op hotel – want op de luchthaven hoef je enkel nog je bagage af te leveren aan een aparte balie. Aanschuiven is er dus niet meer bij en bovendien moeten geen papieren labels meer afgedrukt aan aangebracht worden.

De technologie is nog vrij nieuw waardoor er nog maar een paar maatschappijen zijn die het systeem ondersteunen: Lufthansa en Eva Air.

Andere maatschappijen zitten momenteel in een testfase: onder meer United, Condor en Thomas Cook. Rimowa verwacht dat op korte termijn nog meer maatschappijen deze technologie zullen ondersteunen.

De voordelen op een rijtje

  • Geen papieren label meer nodig
  • Thuis of in je hotel inchecken
  • Mogelijkheid om je bagage te ‘volgen’
  • Niet meer aanschuiven aan de check-in
  • Minder stress op de luchthaven
  • Contactgegevens altijd beschikbaar op bagage

De Electronic Tag is beschikbaar op de Rimowa Topas, de Rimowa Topas Stealth, Titanium en de Rimowa Salsa DeLuxe koffers.

Deel deze inhoud