Image
fiets in Bokrijk

Op zoek naar een bijzondere ervaring? Fiets eens dwars door een vijver. Het traject is 212 meter lang; het water bevindt zich aan weerszijden op ooghoogte. Fantastische selfies én verrassende blikken van passanten verzekerd!

Het bewuste fietspad bevindt zich in de vijvers van De Wijers in Domein Bokrijk, vlakbij knooppunt 91 van het fietsroutenetwerk. Het traject werd iets meer dan twee jaar geleden geopend en schopte het vorig jaar al tot het meest recreatieve stukje fietspad in Vlaanderen.

Vermits het ganse traject nauwelijks 212 meter lang is, loont het voor fervente fietsers wellicht niet de moeite om enkel dit fotogenieke stukje af te leggen. Toerisme Limburg stippelde om die reden een aantal routes uit die aansluiten op knooppunt 91.

Er is keuze uit verschillende fietslussen en die werden opgenomen in de gratis fietskaart die je vooraf kunt downloaden of ter plaatse kunt ophalen bij het bezoekersonthaal op C-mine. Wie niet zelf met de fiets komt, kan er op verschillende plaatsen een huren: in de domeinen Kattevennen en Bokrijk, in het fietspunt aan het station in het centrum van Genk en op de C-mine site.

Reserveren is niet nodig en je krijgt een herstelkit meer voor het geval je lek rijdt. Ben je met je eigen fiets? Aan het fietspunt bij het station kan je kleine herstellingen laten uitvoeren of je fiets overdekt stallen.

Deel deze inhoud