Image
aéroport

Steeds meer luchthavenpassagiers reizen met de trein naar de luchthaven in Zaventem. Tijdens de maanden november en december van vorig jaar maakten meer dan een kwart van de reizigers gebruik van het station onder de luchthaven.

De NMBS heeft zijn aanbod treinen naar de luchthaven gevoelig opgevoerd en plukt daar naar eigen zeggen nu de vruchten van. De cijfers zijn opvallend voor de laatste twee maanden van vorig jaar: meer dan 26% van de luchthavenpassagiers nam toen de trein tegenover 22% in dezelfde periode in 2015.

Rechtstreeks vanuit 83 stations

Dankzij de uitbreiding van de dienstverlening staan maar liefst  83 Belgische stations rechtstreeks in verbinding met Brussels Airport  (76 tijdens het weekend).

Rechtstreekse verbindingen (tijdens de week) van en naar Brussels Airport-Zaventem: De Panne, Gent, Aalst, Kortrijk, Zottegem, Brugge, Antwerpen, Mechelen, Amsterdam (NL), Hasselt, Aarschot, Leuven, Landen, Bergen, ’s Gravenbrakel, Doornik, Aat, Edingen, Namen, Dinant en Charleroi.

In deze opsomming ontbreken uiteraard alle tussenstations die op de route van en naar de luchthaven liggen. Meer details vind je in de volledige dienstregeling.

Belangrijke opmerking voor wie naar Brussels Airport reist: het station is uitgerust met automatische toegangspoortjes. Houd dus je vervoerbewijs bij de hand, want dat moet gescand worden vooraleer je toegang krijgt tot het luchthavengebouw.

Deel deze inhoud