Image
Reisverzekeringen

We hebben allemaal het gevoel dat we oververzekerd zijn. Maar waarvoor zijn we precies gedekt in het buitenland?

/nl/artikels/reisverzekeringen-de-ultieme-checklistMensen gaan steeds vaker op reis. Een short ski, een citytrip, een verre bestemming, een weekje in het zuiden, the sky is the limit. Je kunt er dan voor kiezen om elke keer opnieuw een annuleringsverzekering af te sluiten via jouw reisagent maar dat gaat jou op het einde van de rit meer kosten dan een jaarpolis.

Feit: de gemiddelde Belg die naar het buitenland trekt, is niet goed verzekerd of kent het onderscheid niet tussen de verschillende verzekeringsproducten. Zo gaat volgens een studie bijna 6 op 10 Belgen met de auto op vakantie binnen Europa maar denkt ruim de helft daarvan onterecht dat hun autoverzekering voor voldoende dekking zorgt eens ze de grens overschrijden. Meer dan 2 op 10 consumenten weet zelfs niet of ze verzekerd zijn voor ongelukken tijdens hun vakantie in het buitenland. Ruim 1 op 4 kan ook niet met zekerheid zeggen of ze verzekerd zijn voor het geval ze om dringende redenen vervroegd huiswaarts moeten keren.

Hetzelfde geldt voor annuleringsverzekeringen. Ruim 65% onderschrijft een dergelijke verzekering niét waardoor alle onvoorziene kosten voor eigen rekening zijn. Idem dito voor de verzekering van bagage: 36% is niet verzekerd tegen diefstal en 28% weet niet of ze verzekerd zijn. Kortom, denk toch maar eens goed na voor je je koffers pakt en bekijk de ultieme checklist voor reisverzekeringen. Of beter nog: ontdek wat Touring op dit vlak voor jou kan betekenen.

Bekijk zeker onze tips, ons advies en inspiratie voor de ultieme reiservaring.  

Deel deze inhoud