Image
Brussels airport

Zin om jouw vakantie anders te beleven? Misschien eens een nieuw concept proberen, afhankelijk van budget en thema? Touring brengt jou op ideeën en geeft je tips.

De koude wintermaanden zijn de maanden bij uitstek om te dromen over warmere oorden. Het is dan ook tijdens de winter dat de meeste (zomer)vakanties worden geboekt. Dat de grootste vakantiebeurzen van ons land in deze periode worden georganiseerd, is bijgevolg geen toeval.

Vakantiesalon

De eerste vakantiebeurs van dit fonkelnieuwe jaar,Vakantiesalon Antwerpen, vindt plaats van 26 tot 30 januari in Antwerp Expo. Tegelijkertijd (26 tot 29 januari) vindt Idées Vacances plaats in Charleroi. Daarna is het de beurt aan Brussel; van 2 tot 5 februari staat de Heizel in het teken van het Vakantiesalon. Aansluitend opent Vert Bleu Soleil, de beurs voor vakantie, toerisme, tweede verblijven en vrijetijdsbestedingen in Luik (9-12 februari).

Tijdens de genoemde vakantiesalon kan je een hoop ideeën sprokkelen doch vaak blijft het bij een inspiratieronde en wordt de knoop pas later doorgehakt.

Onderstaande overwegingen en tips kunnen daarbij helpen.

Een overzicht

Er zijn uiteraard nog meer zaken waar je rekening mee kunt houden, maar we zijn ervan overtuigd dat je met de criteria hierboven een doordachte keuze kunt maken: de juiste bestemming, de voor jou meest aangename of avontuurlijke manier van reizen, de meest geschikte periode en dat alles binnen het vooropgesteld budget. Nog één tip: stel niets (te lang) uit. Prettige vakantie.

Deel deze inhoud