Image
vliegangs
Angst om te vliegen, het kan ons allemaal overkomen. Maar kunnen we dan nooit meer op vakantie naar verre bestemmingen?

Gemiddeld 3 op de 10 mensen hebben in een meerdere of mindere mate angst om te vliegen. Dat is knap lastig voor de persoon zelf maar het kan ook wegen op de familieleden die wél eens naar een verre bestemming willen vliegen. Maar is het vliegtuig echt het enige alternatief? Toegegeven, je rijdt niet eventjes naar Japan of China maar onderschat onze Europese rijkdommen niet.

Met de auto vertrekken

Geen enkel ander continent ter wereld etaleert zoveel verscheidenheid op zo’n kleine oppervlakte en Frankrijk alleen al wordt beschouwd als ’s werelds meest complete en ook meest bezochte toeristische bestemming. Denk eens aan een autovakantie en je zult versteld staan van de vele mogelijkheden in de landen rondom ons.

Als je toch je niet-vliegende partner wil overtuigen, weet dan dat er cursussen bestaan die hem/haar van de aviofobie af kunnen helpen.

Met de boot vertrekken

Doch voor wie zelfs die drempel te hoog is, zijn ‘verre reizen’ nog steeds een optie. Denk aan een cruise want Zeebrugge, Rotterdam en Amsterdam hebben op dat vlak aardig wat te bieden. Dat gaat van de eenvoudige oversteek naar Engeland en Schotland naar bestemmingen als Scandinavië inclusief IJsland.

Wie meer van de Middellandse Zee wil zien, kan met de auto of TGV naar Marseille en daar op een cruiseschip overstappen. Naar de V.S.? Dat kan eveneens zonder ook maar één kilometer te vliegen en denk niet meteen dat zo’n cruise onbetaalbaar is. Sterker nog, de overtocht met het vijfsterrenschip Queen Mary 2 is in verhouding tot een vliegtuigticket spotgoedkoop.

De overtocht duurt (vanuit Southampton) weliswaar 8 dagen maar kost – alles inbegrepen en aan vol pension – nauwelijks 900 euro. De beleving is uniek want je reist met de ‘lijndienst’ van weleer maar dan in opperste luxe. Toegegeven, je moet de tijd nemen en hébben maar zo zie je maar dat New York - en bij uitbreiding gans Amerika - niet onbereikbaar is voor mensen met vliegangst.

Bekijk zeker onze tips, ons advies en inspiratie voor de ultieme reiservaring.

Deel deze inhoud