Image
besparen
Of het nu gaat om een vlucht of een hotel, proberen besparen doen we allemaal. De vraag is enkel: hoe?

Velen kiezen er bewust voor om hun vakantie zelf te regelen. Dankzij het internet kan iedereen tickets kopen voor de trein, de bus of het vliegtuig. Ook hotels kun je in een vingerknip online reserveren. Maar hoe hou je je budget onder controle? Tips en advies voor wie wil besparen op vluchten en hotels.

besparen
Straks met het vliegtuig op vakantie? Koop je tickets ruim op tijd.


Boek je hotel voordelig

Wie flexibel kan reizen, kan behoorlijk besparen op hotelkosten en vliegtuigtickets. Hotelprijzen variëren in functie van een hoop factoren dus laat je niet misleiden als de hotelprijzen op jouw geprefereerde data te duur uitvallen.

Tip 1 voor wie online zoekt en boekt: boek je hotel ruim op voorhand want naarmate de datum van het verblijf nadert, stijgen de prijzen.

Tip 2: bekijk de prijzen per dag en vergewis je ervan hoe de prijzen fluctueren tussen weekend en weekdagen. De tarieven kunnen danig verschillen en op sommige bestemmingen zijn hotels het goedkoopst tijdens het weekend of net niét.

Uiteraard speelt ook het seizoen hierbij een rol. Tijdens de vakantieperiodes betaal je simpelweg meer maar hou er dan wel rekening mee dat onze vakantieperiodes niet noodzakelijk overeenkomen met de vakantieperiodes in het buitenland. Kortom: wie wil besparen, moet met de data schuiven (gesteld dat je dat kan).


Bespaar op je vliegtuigtickets

Hetzelfde geldt voor wie vliegtickets online koopt. Koop ze ruim op voorhand want de prijzen stijgen naarmate de vertrekdatum nadert. Bij vliegtuigtickets is de dag van vertrek en terugkomst belangrijk maar ook hier zijn de regels niet altijd even doorzichtig. Zakelijke bestemmingen – steden waarop zakenmensen pendelen – zijn vaak duurder als je vliegt op vrijdag en zondag.

Tip: als je online boekt, kijk dan of de prijzen variëren als je op donderdag zou vertrekken of op een zondag. En ook: probeer eens terug te vliegen op een maandag of dinsdag, in plaats van zondag. Een gezin kan op die manier al snel een paar honderd euro besparen.

Ook bepalend voor de prijs is of je al dan niet rechtstreeks vliegt. Rechtstreekse vluchten kosten meer dan verplaatsingen met een tussenlanding. In het laatste geval heb je doorgaans meer keuzemogelijkheden omdat je kunt kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Wie een vlucht boekt via connections.be bijvoorbeeld, zal zien dat je al snel kunt kiezen uit meerdere maatschappijen voor dezelfde bestemmingen. Wie het niet erg vindt om met een kleine omweg te vliegen, kan vele euro’s besparen.

Je kunt ook rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij boeken natuurlijk en de meeste maatschappijen hebben hun site zodanig opgevat dat je meteen ziet wat het zou kosten als je een paar dagen vroeger of later vertrekt/terugkomt. Opnieuw: als je flexibel bent qua data, dan levert het jou al gauw een hoop euro’s op die je extra kunt besteden op je vakantiebestemming.


Touring staat overal voor je klaar!

Binnenkort met het vliegtuig op vakantie binnen Europa of ver daarbuiten? Informeer je over onze producten voor reisbijstand en denk tijdig aan een annulatieverzekering.