Image
Schengenlanden / Europa
16 februari 2016
Zelfs als je binnen de Schengenlanden reist moeten inwoners van de EU hun identiteitskaart niet voorleggen. Toch is het handig om deze op zak te hebben.

Elk land heeft zijn eigen wetten en in de meeste landen moet je altijd een identiteitsbewijs op zak hebben. Je moet het dus kunnen tonen als bepaalde instanties daarom vragen. Dat kan zelfs reeds op de luchthaven voor het vertrek, bij het instappen van het vliegtuig bijvoorbeeld. In tegenstelling tot de VS wordt een rijbewijs of een bankkaart niet aanvaard als officieel bewijsstuk van identiteit. 

De volgende landen behoren tot de Schengenzone: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, IJsland, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.

Volgende EU-landen maken geen deel uit van de Schengenzone dus daar heb je wel een geldige identiteitskaart of een paspoort voor nodig: Bulgarije, Cyprus, Ierland, Kroatië, Roemenië en Groot-Brittannië.

Deel deze inhoud
18 maart 2020

Mobiliteit, reizen: Wat het coronavirus verandert

De crisis rond het coronavirus brengt belangrijke veranderingen in ons dagelijks leven met zich mee.  Als belangrijke speler in de mobiliteit en de toerismesector, wil Touring je informeren en adviseren over de gevolgen qua mobiliteit en reizen. Vind hier de recente nieuwsitems over de epidemie en de impact ervan op je verplaatsingen en reizen.