Image
Schengenlanden / Europa
Zelfs als je binnen de Schengenlanden reist moeten inwoners van de EU hun identiteitskaart niet voorleggen. Toch is het handig om deze op zak te hebben.

Elk land heeft zijn eigen wetten en in de meeste landen moet je altijd een identiteitsbewijs op zak hebben. Je moet het dus kunnen tonen als bepaalde instanties daarom vragen. Dat kan zelfs reeds op de luchthaven voor het vertrek, bij het instappen van het vliegtuig bijvoorbeeld. In tegenstelling tot de VS wordt een rijbewijs of een bankkaart niet aanvaard als officieel bewijsstuk van identiteit. 

De volgende landen behoren tot de Schengenzone: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, IJsland, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.

Volgende EU-landen maken geen deel uit van de Schengenzone dus daar heb je wel een geldige identiteitskaart of een paspoort voor nodig: Bulgarije, Cyprus, Ierland, Kroatië, Roemenië en Groot-Brittannië.