Image
Reisformaliteiten voor V.S. gewijzigd
Reizigers met een Europees paspoort die naar de V.S. reizen, hebben voortaan een visum nodig als zij sinds 2011 in Iran, Irak, Soedan en/of Syrië geweest zijn.

Ga je op reis naar de V.S. en beschik je over een geldige ESTA (Electronic System for Travel Authorization of Elektronisch Systeem voor Reisvergunningen)?

Welnu, het blijft toch verstandig om voor elke reis de reisformaliteiten na te kijken want deze durven wel eens (in stilte) te veranderen. Dat is nu het geval voor reizigers die sinds 2011 in Iran, Irak, Soedan en/of Syrië zijn geweest.

Dus, zelfs al beschik je momenteel over een geldige ESTA, je zal volgens de nieuwe richtlijnen toch naar de Amerikaanse ambassade in Brussel moeten om een visum aan te vragen. Hoe en wat dat precies inhoudt, verneem je hier.

Wie twijfelt of vragen heeft over de vereiste reisdocumenten voor welk land ook, kan beroep doen op de website van Buitenlandse Zaken.

Tip: wie gewoon onder een ESTA kan reizen, dus vrij van visum, doet op deze site een aanvraag.

We raden ten stelligste af om andere niet officiële websites te gebruiken die deze dienst tegen een vergoeding aanbieden. Een ESTA kost 14 dollar.

Deel deze inhoud