Image
Bedrijfsfiets
Bedrijfsfietsen zijn in opmars maar Bike for Business wil nog een versnelling hoger schakelen.

De bedrijfsfiets, al dan niet elektrisch, is in opmars maar volgens Bike For Business komen veel meer werknemers in aanmerking voor dit milieuvriendelijke alternatief voor de bedrijfswagen.

Bike for Business ziet tal van voordelen voor de bedrijven: werknemers zitten niet langer vast in files, de parking rond het bedrijf hoeft niet verder uitgebreid te worden, de elektrische fiets is voor 120% fiscaal aftrekbaar en de werknemer hoeft er geen extra belastingen op te betalen omdat die fiets geen belastbaar voordeel is.

Dat (elektrische) fietsen minder vervuilend zijn dan auto’s hoeft geen betoog maar er zijn nog andere overwegingen die pro pleiten: het verkeer op de weg wordt minder belast en wie fietst, werkt tegelijk aan zijn conditie en is minder vaak ziek.

Bike for Business voorziet in een totaalpakket, vergelijkbaar met de klassieke leasingformules voor auto’s. Het bedrijf denkt zelfs mee over de infrastructuur voor het geval de ondernemer zijn fietsenstalling wil verbouwen. Meer info vind je hier.

Deel deze inhoud