Image
Technische keuring in coronatijden
De technische keuring komt weer langzaam op gang. Beeld: SBAT.

De coronacrisis heeft zo zijn gevolgen voor wie naar de technische keuring moet of moest. Hoe zit het nu precies met uitstel en nieuwe uitnodigingen? We zetten alle regeltjes nog eens keurig op een rij. Per gewest!

De technische keuring draait nog niet overal op volle toeren.
De technische keuring draait nog niet overal op volle toeren.


Dit is België: voor de heropening van de technische keuringscentra zijn er evenveel scenario’s als gewesten. Dit is wat we nu weten.

1. Vlaanderen: uitstel tot 4 november

De keuringen worden vanaf deze week gespreid heropgestart. Wie zijn of haar voertuig moet laten keuren in Vlaanderen, krijgt uitstel tot en met 4 november. Het uitstel geldt voor iedereen die naar de keuring moest tussen 13 maart en 3 juni 2020. De betrokkenen hoeven verder niks te ondernemen; iedereen krijgt een nieuwe uitnodigingskaart in de bus.

Bron: GOCA Vlaanderen


2. Wallonië: 1 maand uitstel

Ook in Wallonië zijn de keuringen weer mogelijk sinds begin deze week. Het uitstel in Wallonië wordt echter op een totaal andere manier georganiseerd. Alle uitnodigingen die vervallen tussen 4 en 31 mei 2020 worden met 1 maand uitgesteld. Deze maatregel vervoegt de eerder genomen maatregel die stipuleert dat alle uitnodigingen met een vervaldatum tussen 1 maart en 3 mei 2020 worden verlengd met 6 maanden. Ook in Wallonië krijgen alle betrokkenen een nieuwe uitnodiging voor de technische keuring toegestuurd.

Bron: Wallonie mobilité SPW


3. Technische keuring in Brussel: op afspraak

In Brussel worden de keuringsbewijzen die vervallen zijn tussen 1 maart tot en met 31 mei 2020 verlengd met een termijn van 6 maanden. Dat betekent concreet dat een keuringsbewijs dat op 15/4/2020 vervalt, blijft gelden tot 15/10/2020. Opgelet evenwel: voor de keuringsbewijzen die vervallen zijn voor 1/3/2020 geldt dit uitstel niét. Neem in dit geval contact op met de keuringsdienst om een afspraak te maken.

Alle uitnodigingen die vervallen tussen 1 juni tot en met 31 juli 2020 worden met 2 maanden uitgesteld. (Bron: ejustice)

De technische keuring in Brussel wordt momenteel maar gedeeltelijk hervat. Alle details daarover vind je hier. De keuringen worden overigens tijdelijk enkel op afspraak uitgevoerd; een afspraak maken kan op het volgende telefoonnummer: 02 726 91 52.

Bron: ACT