Image
Bruxelles

Het circulatieplan voor de Brusselse vijfhoek is van kracht sinds medio augustus.

Een verwittigd man/vrouw is er twee waard. Touring wijst erop dat vanaf 16 augustus een nieuw circulatieplan in werking treedt in de Brusselse vijfhoek.

Dit betekent dat heel wat straten en pleinen worden aangepast door het veranderen van de rijrichting, het invoeren van eenrichtingsverkeer of gewoon het afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. Veel bestuurders zullen dus een nieuwe route moeten volgen om op hun bestemming te geraken.

Brussel circulatieplan
Veel eenrichtingsstraten veranderen van rijrichting.


Wat is het doel van het circulatieplan?

De bedoeling is om het transitverkeer uit de binnenstad te houden en naar de Kleine Ring af te leiden. Op zich kan Touring akkoord gaan met dit principe, maar niet met de manier waarop het verkeer nu wordt afgehandeld op die Kleine Ring.

Kaart circulatieplan
Het Good Moove initiatief in kaart gebracht.


Daarom vragen we dat er een veel vlottere doorstroming wordt gegarandeerd op de hoofdwegen en op de Kleine Ring. Op die manier vermijdt men vanzelf dat voertuigen nutteloos circuleren doorheen de woonwijken.

Meer details over het circulatieplan vind je op de website van Brussel.

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …