Image
Vakantie: 5 trucs van oplichters doorgelicht
Niks vervelender dan bestolen worden tijdens je vakantie. Met de volgende tips blijf je dieven en ‘vriendelijke medemensen’ een stap voor.

 

1. Tel je wisselgeld na

Iets gekocht? Tel je wisselgeld goed na en betaal nooit met te grote biljetten waarop je veel wisselgeld verwacht. Vooral in landen waar je de geldbiljetten niet kent of nauwelijks kunt lezen. Wees zeker op je hoede in taxi’s want eens je taxi weer vertrokken, is het onherroepelijk te laat.

 

2. Corrupte politie

In landen waar de politie onderbetaald wordt, heerst vaak corruptie. Betaal bekeuringen nooit in baar geld, dat is wereldwijd ongebruikelijk. Blijf kalm om de zaken niet te laten escaleren.

 

3. Verkopers op straat

Koop je in eigen land juwelen, goud of merkhorloges van een straatverkoper? Je zou ervan versteld staan hoeveel verstandige mensen dit in het buitenland wél doen.

 

4. Geld wisselen

Check – als je kunt – zelf de wisselkoersen op voorhand en wees beducht voor excessieve ‘wisselkosten’ die nergens worden aangekondigd. Ga bij voorkeur naar een bank.

 

5. Officiële taxi

Neem overal en altijd een officiële taxi. Niet-officiële chauffeurs durven veelvouden vragen van de normale tarieven. Check tevens of er een tariefmeter is (die werkt!) en laat je niet wijsmaken dat de prijs ‘per persoon’ is.

Deel deze inhoud