Image
op de weg naar wintersportgebieden
Voor de vertrekken worden dus geen grote problemen verwacht op de toegangswegen tot de skigebieden op vrijdag 09 en zaterdag 10 februari.

Op de vertrekroute

Ook al zouden de wegen rustig moeten zijn, worden er nog steeds verkeersproblemen verwacht:

 • In België wordt het druk met kans op files op vrijdagnamiddag en-avond en op zaterdagvoormiddag.
   
 • In Frankrijk start de vakantie deze week in centraal en Zuidwest-Frankrijk. Vrijdag zal rustig zijn (groen). Op zaterdag wordt het druk met kans op files (oranje) in de regio Rhône- Alpen- Auvergne, Bourgogne en het oosten. Elders in Frankrijk worden er geen problemen verwacht. De piekuren worden verwacht tussen 7u en 17u (vooral op de snelwegen A40 en A43 en de wegen richting skigebieden).
   
 • In Duitsland wordt het druk met kans op files (oranje) op vrijdag en zaterdag en in het zuiden, richting Oostenrijk en Zwitserland door het begin van het krokusverlof in Beieren, Saarland en Saksen.
   
 • In Zwitserland en Oostenrijk verwacht men druk verkeer voor het vertrek. De grootste verkeersdrukte wordt verwacht tussen 10u en 18u.

Op zondag voorziet Touring nergens problemen (groen).

Voor uw terugkeer

Met het begin van de vakanties in Frankrijk, zal de terugkomst moeilijker zijn dan het vertrek.

 • Zaterdag 17/2 wordt het een oranje dag in Frankrijk in de Alpenregio en in de regio Rhône- Alpen- Auvergne richting noorden. Het zal er vooral druk zijn tussen 9u en 16u. Elders in Frankrijk worden er geen problemen verwacht. Zondag is een groene dag.
   
 • In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland worden files verwacht op zaterdag 17/02 richting noorden, vooral tussen 9u en 16u (oranje). Men voorziet geen grote problemen op zondag.
   
 • In België verwacht men de grootste drukte op zondagnamiddag en –avond (18/02) voor de terugkeer (oranje).
 • Enige onbekende blijft het weer: in geval van sneeuw of ijzel kan het verkeer volledig in de knoop geraken en bij momenten zelfs onmogelijk zijn. 
 • Wie naar de bergen reist neemt best zijn winteruitrusting mee. Opgelet: In o.m. Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk zijn winterbanden verplicht bij winters weer. 

Meer verkeersinformatie nodig? Aarzel niet om contact op te nemen met Touring Mobilis op 02/286.10.50.

Voor meer informatie over de staat van het wegennet, sneeuwvorming, tolheffing, verkeersdrukte in Europa, neem contact op met Touring Travel en verkeersinformatie op 02/286.33.84, tijdens de kantooruren.

Deel deze inhoud