Image
Wintersport in het Italiaanse Zuid-Tirol
De grootste skicarroussel ter wereld ligt in Zuid-Tirol, in Italië. De Dolomiti Superski bestaat uit 12 regio’s verspreid over 45 dorpen, goed voor 1200 km geprepareerde pistes. Een overzicht.

Het Italiaanse Zuid-Tirol is voor velen een nog te ontdekken winterbestemming. Skiën kan onder meer in Obereggen in de Dolomieten, geologisch gezien een onderdeel van de Zuidelijke Alpen. In Obereggen kun je wintersporten vanaf 27 november tot half april 2016. Het gebied beschikt over 48 pistekilometers, maar dat worden er meer dan 100 als je een skipas koopt waarmee je ook in het aangrenzende Val di Fiemme de hellingen gaat verkennen.

 

Andere populaire bestemmingen in Zuid-Tirol zijn onder meer Kronplatz, een gebied met 166 pistekilometers en Cortina d’Ampezzo dat beschikt over 41 liften en 140 pistekilometers. Kronplatz, Cortina d’Ampezzo en Obereggen maken samen met 42 andere dorpen deel uit van Dolomiti Superski, een gebied met in totaal ruim 1200 pistekilometers. Het gebied gaat prat op zijn microklimaat: hier schijnt de zon naar eigen zeggen 8 op de 10 dagen.

 

Dolomiti Superski strekt zich behalve over Zuid-Tirol ook uit over de Italiaanse provincies Trentino en Belluno. De in totaal 12 regio’s vormen de grootste skicarroussel ter wereld. Let wel, de regio’s zijn niet allemaal onderling met elkaar verbonden, maar je kunt wel één pas kopen voor het volledige gebied. Een (helaas ingewikkeld) overzicht van alle types skipassen vind je hier.

 

Dolomiti Superski in cijfers

Geprepareerde pistes: 1200 km

Aantal skiregio’s/skidorpen: 12/45

Skiliften: 450

 

Nuttige links

www.suedtirol.info/nl

www.dolomitisuperski.com

www.rodehaan.it

 

Brussel – Zuid-Tirol: 950 km

Met de auto naar Zuid-Tirol rijden, neemt al snel een volledige dag in beslag en je moet een vignet kopen om door Oostenrijk te rijden. Alternatief is vliegen op Innsbrück (kan vanuit Eindhoven, Brussel en Charleroi) en vervolgens een huurauto oppikken bij bijvoorbeeld www.sunnycars.com. Concreet betekent dat: snel ter plaatse zijn, geen stress onderweg en uitgerust aankomen.

Deel deze inhoud