Image
Finland

Op wintervakantie in Finland? Lees dan eerst aandachtig onze raadgevingen. Je komt alles te weten over de regelgeving betreffende de winteruitrusting voor auto’s waarvan het hoogst toegelaten gewicht niet meer bedraagt dan 3,5 ton.

1. Winterbanden

Een voertuig moet met winterbanden uitgerust zijn van 1 december tot de laatste dag van februari. Opgelet: winterbanden worden in de regio's van de poolcirkel (Lapland) van half oktober tot eind april. De diepte van het profiel van winterbanden moet minimum 3mm zijn. Bij erg slechte weersomstandigheden is een profieldiepte van 5mm aangeraden.

2. Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen mogen gebruikt worden wanneer de toestand van de weg het vereist. Het volstaat de wielen met drijfkracht ermee uit te rusten. De bestuurders moeten vermijden het wegdek te beschadigen.

3. Spijkerbanden

Spijkerbanden zijn er toegelaten van 1 november tot de 1ste maandag volgend op paasmaandag. Valt die dag voor 31 maart, dan blijven spijkerbanden toch toegelaten tot 31 maart. Bij gebruik van spijkerbanden moeten alle wielen van het voertuig ermee uitgerust zijn. Er is geen bijzondere snelheidsbeperking opgelegd.