Image
Bulgarie

Inhoud

1. Tol in Bulgarije

Digitaal vignet
Tolbruggen

2. Wetgeving winteruitrusting in Bulgarije

Winterbanden
Sneeuwkettingen
Spijkerbanden

1. Tol en vignet in Bulgarije

Je moet een wegentaks in de vorm van een vignet betalen aan de Bulgaarse grens. Er zijn ook 2 bruggen waar extra tol geheven wordt.

Digitaal vignet

Vanaf 1/1/2019 wordt in Bulgarije het digitaal wegenvignet geïntroduceerd.

Image
Bulgary

De volgende tarieven gelden voor auto's met een Maximale Toegelaten Massa van 3500 kg.

duur van het vignet

prijs*

1 week

15 лв.

1 maand

30 лв.

4 maand

54 лв.

1 jaar

97 лв.

weekend**

10 лв.

* лв. : Bulgaarse Lev (BGN)
** Vanaf 1 januari 2019 werd een zogenaamd weekendvignet eveneens verkrijgbaar. Dit vignet is geldig van 12u00 ('s middags) op vrijdag tot zondag 23u59 . De prijs is 10,00 BGN, wat +/-  5,00 euro is.

Vignetten voor vrachtwagens (TIR) blijven geldig tot 15.08.2019. Vanaf dan zal er een nieuw tolsysteem worden geïntroduceerd!

Digitale vignetten kunnen bij aankomst aan de grenscontrolepunten bij digitale terminals worden gekocht met credit -of debetkaart!  De nieuwe vignetten worden niet meer verkocht in de benzinestations.


Image
Bulgary

Het is aan te raden de vignetten online aan te kopen voordat u in Bulgarije aankomt. Dit kan gedaan worden op www.bgtoll.bg . Na de succesvolle aankoop wordt automatisch een ontvangstbewijs verzonden op het e-mailadres dat de koper heeft opgegeven. We raden iedereen ten sterkste aan om het ontvangstbewijs te bewaren (of af te drukken) of te kopiëren op de smartphone voor het geval er iets fout gaat!

Bijkomende informatie is te vinden op www.bgtoll.bg/en.
 

Tolbruggen

- Tussen Rousse (Bulgarije) en  Giurgiu (Roemenië)

personenvoertuigen tot 9 zitplaatsen : € 2

- tussen  Vidin (Bulgarije) en Calafat (Roemenië) 

personenvoertuigen tot 9 zitplaatsen : € 6

  Heb je nog vragen? Als lid van Touring staan onze experten altijd voor u klaar. Ontdek onze toeristische infolijn.  

2. Wetgeving winteruitrusting in Bulgarije

Op wintervakantie in Bulgarije? Lees dan eerst aandachtig onze raadgevingen. Je komt alles te weten over de regelgeving betreffende de winteruitrusting voor auto’s waarvan het hoogst toegelaten gewicht niet meer bedraagt dan 3,5 ton.

Winterbanden

Winterbanden zijn verplicht voor voertuigen met een Bulgaarse nummerplaat bij winters weer. Voor voertuigen met een buitenlandse nummerplaat zijn winterbanden niet verplicht maar wel sterk aangeraden.

Sneeuwkettingen

Het gebruik van sneeuwkettingen is toegestaan en is verplicht wanner de toestand van de weg het vereist. De verplichting wordt aangeduid door een internationaal verkeersbord. Met sneeuwkettingen geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u.

Spijkerbanden

Spijkerbanden zijn er verboden.