Image
Beleef de geschiedenis op de Veluwe, overnacht in een kasteel
De Veluwe is een streek in Nederland die een boeiend verhaal vertelt op kasteel Middachten. Een overnachting op dit historisch landgoed is een aanrader!

Als je binnenkomt in de tuinen van Middachten, word je als het ware overvallen door de ‘echtheid’ van deze kasteeltuin. De grasparterre met de borders, de beelden, de gracht en het kasteel zelf zijn een lust voor het oog.

Kijk je naar links of naar rechts, dan zie je vanuit je ene ooghoek het leifruit langs de historische tuinmuur en vanuit de andere de klimrozen en clematissen. De barokke tuinen liggen midden in een Engels park en een uitgestrekt landgoed, honderden hectaren groot.

Image
middachten

Je verblijf met intoHistory op kasteel Middachten wordt een wandeling in de geschiedenis

Ontbijten kan je bij mooi weer op het terras van het koetshuis met uitzicht op tuin en kasteelgracht. Het ontbijt bestaat uit ambachtelijke streekproducten, waarvan een gedeelte op het landgoed wordt gemaakt. Je krijgt jam van fruit uit de kasteeltuin en eieren van een boer op het landgoed.

Image
middachten landgoed

De tuinen van Middachten behoren tot de allermooiste van Nederland.

Drie tweepersoonskamers staan ter beschikking. Elke kamer heeft eigen toilet en douche, kamer 1 heeft ook een ligbad. Kamer 3 biedt meer ruimte met o.a. een eigen zithoek.  

Alle kamers hebben uitzicht op de tuinen en het voorplein van Middachten, mooier wakker worden kan toch niet? Er is Wifi aanwezig.

Om jouw rust te garanderen is er echter geen tv, radio of andere geluidsapparatuur in de kamers aanwezig. Kamers boven het koetshuis hebben geen baldakijn maar combineren confort en authenticiteit

En de gebouwen? Kasteel Middachten werd in 1694 verbouwd, waarbij Paleis het Loo de inspiratiebron vormde. Het interieur is van een uitzonderlijke kwaliteit.

Het huis is vandaag ingericht zoals het aan het eind van de 19de eeuw / begin 20ste eeuw was. Middachten is de trotse bezitter van een groot aantal schilderijen en heeft na het Koninklijk Huis de grootste portrettencollectie.

Het kasteel kan worden bezocht op vaste momenten in het jaar en op verzoek. Het huis is nadrukkelijk geen museum en wordt als bewoond huis getoond.

Image
veluwe restaurant

Een Stichting en zovele vrijwilligers staan de familie met raad en daad ter zijde voor het instandhouden van dit kostbare patrimonium

Praktische informatie :

  • Landgoed Middachten 3, 6994 JC De Steeg, Nederland
  • Een domein met 800 jaar geschiedenis waarvan ook de tuinen toegankelijk zijn voor gasten.
  • Kamers boven het koetshuis van het kasteel met prijzen van € 115 – 130.
  • Persoonlijk onthaal met welkomstpakket: een boek en mandje met honing, jam of pastei van het domein.
  • Meer informatie en boekingen op http://www.intohistory.com/middachten-castle
  • Vergeet je Touring lidnummer niet te vermelden!
Deel deze inhoud