Image
Last-minute inspiratie voor een geslaagde herfstvakantie

Last-minute tips voor wie nog niet weet wat doen tijdens de herfstvakantie. Ideetjes en inspiratie in eigen land en iets verder weg (in de zon).

De herfstvakantie staat voor de deur en je hebt nog niks gepland? Je bent niet de enige. Maar kiezen is niet makkelijk. Hak de knoop door met deze tips voor daguitstapjes en leuke evenementen in eigen land. Of toch liever naar de zon? Nu beslissen!

Het weer mag dan af en toe wisselvallig zijn, de herfst is wel degelijk een seizoen met een enorm potentieel aan uithuizige activiteiten. En heus niet allemaal overdekt! Hieronder een paar ideetjes om je tijdens de herfstvakantie de deur uit te lokken.

Wandelseizoen in volle gang

De herfst is het seizoen bij uitstek om de wandelschoenen aan te trekken. De bossen, parken, heuvels en landschappen liggen er momenteel prachtig bij en zelfs een spatje regen past in dat idyllische plaatje. Twijfel? Speel op zeker en combineer je wandeling met haltes op warme of overdekte plekken. Praktische voorbeelden hiervan vind je op wandelwalhalla, de nieuwe virtuele vertrekplaats voor 850 km aaneengesloten wandelpaden in de Vlaamse Ardennen. Te veel keuze? Check dan deze 4 kant-en-klare herfstwandelroutes.

Onder de taalgrens kan je onder meer bij vzw Grote Routepaden terecht of kan je inspiratie opdoen op de website van Wallonië België Toerisme.

Muziek en klank voor kinderen

Iets totaal anders: muziek! Het Big Bang festival strijkt dit jaar zowel in Antwerpen (27 oktober), Brussel (3 november) als Gent neer (10 en 11 november). Dit internationale muziekfestival enthousiasmeert elk jaar zo’n 40.000 kinderen en hun familie om de wondere wereld van muziek en klanken te ontdekken.

Jaarlijkse afspraak met de Boekenbeurs

Een klassieker tijdens de herfstvakantie: de Boekenbeurs in Antwerpen. Dit jaar van dinsdag 29 oktober tot en met zondag 3 november en nog een toemaatje van woensdag 6 tot en met maandag 10 november.

Onze pretparken zijn nog open!

Pretparken worden doorgaans geassocieerd met warme zomerdagen, maar tijdens de herfst kan het er ook leuk en spannend aan toe gaan. Mooi meegenomen zijn de kortere wachtrijen aan de attracties. Maar opgepast: Halloween is in het land!

Last minute naar de zon?

Wie er snel bij is, kan momenteel nog mooie last minutes scoren richting zon of warmere oorden. Inspiratie nodig? Check deze 10 warme bestemmingen dichtbij en iets verder weg.

Internationaal filmfestival in Gent en Brussel

Nog tot en met 2 november vindt in Brussel Filem’On plaats. Doelgroep van dit filmfestival: jongeren van 2 tot 16 jaar, scholen, families en verenigingen. Er staan meer dan 130 films in alle genres en formaten op de affiche. Net als vorig jaar komen heel wat regisseurs hun film zelf aan het publiek in de zaal voorstellen. Ongeveer tegelijkertijd wordt in Gent het filmfestival FilemKING georganiseerd, een bescheiden spin-off van Filem’On in Brussel.

Uitwaaien aan zee

Al dan niet met de hond en of de zon nu schijnt of niet: de Belgische kust charmeert tijdens elk seizoen. Ga op stap met elfjes, trollen, prinsen en prinsessen in het Leopoldpark in Oostende, schrijf je in voor de Chouffetocht in Middelkerke (zondag 3 november) of vier Halloween op diverse plaatsen aan de kust.

Wie gewoon wil gaan wandelen op en in de buurt van het strand moet de Kustwandelroute eens van nabij bekijken. Er zijn 140 knooppunten, dus je bepaalt zelf hoeveel kilometers je stapt en of je al dan niet gebruik maakt van de kusttram.

Kermisplezier in gans het land

Net als de pretparken doen ook de kermissen het niet slecht in deze tijd van het jaar. In Oostende staat de Oktoberfoor nog tot 3 november, maar ook elders in het land worden er tijdens de herfstvakantie winterkermissen georganiseerd. Een greep uit het aanbod: Amay, Brugge, Charleroi, Drogenbos, Givry, Lanaken, Lier, Tervuren en Willebroek. Geef toe: smoutebollen smaken het best als het wat frisser is, toch?

Regenachtige dag?

De herfst staat helaas ook voor wisselvallig of ronduit slecht weer, maar dat wil absoluut niet zeggen dat je thuis moet zitten kniezen. Deze 10 kurkdroge uit-tips brengen je gegarandeerd op andere ideeën. Maak er een heerlijke en ontspannen herfstvakantie van!

Deel deze inhoud