Image
trips met kids

Krokusvakantie met de kinderen: weer of geen weer, met deze 10 tips is pret altijd verzekerd.

We moeten ons erbij neerleggen: het is nog altijd winter. De meeste pretparken openen pas in april de deuren en dus kan je er tijdens de krokusvakantie niet heen. Gelukkig zijn er in ons land genoeg plaatsen waar je altijd terechtkan, quasi elke dag van het jaar. Hieronder 10 tips voor leuke, boeiende en zelfs leerrijke daguitstapjes met de ganse familie.

1. ‘De Waanzinnige Boomhut’ in Fort Napoleon in Oostende

Uitwaaien aan zee en tegelijk iets leuks doen met de kinderen? Spoor of rij naar Oostende en bezoek de interactieve expo ‘De Waanzinnige Boomhut’ in Fort Napoleon. Geen paniek, het is geen saaie expo maar een interactief doe-parcours gebaseerd op de gelijknamige boeken van Andy Griffiths en Terry Denton.

2. Spelparcours in het BELvue museum in Brussel

Wie van dergelijke parcours houdt, maar het wat meer inhoud wil geven, kan naar het BELvue museum in Brussel. Kinderen kunnen er kiezen uit een tiental spelparcours en ontdekken zo de geschiedenis van België dankzij raadsels, verhaaltjes en rollenspellen.

3. Dierenverzorger in Sea Life in Blankenberge

Of wat dacht je van een dagje meelopen met een dierverzorger? In Sea Life in Blankenberge kan het, maar het is helaas niet goedkoop (100 euro!). Andere optie: een ‘gewoon’ bezoek aan de meer dan 2.500 dieren uit de wonderlijke boven- en onderwaterwereld.

4. Technopolis in Mechelen

In Vlaanderen is Technopolis in Mechelen een vaste waarde tijdens de krokusvakanties. Kinderen én ouders of begeleiders kunnen zich in Technopolis een dag lang te goed doen aan de meer dan 350 interactieve opstellingen.

5. Het Pass in Frameries nabij Bergen

Wallonië heeft een gelijkaardige attractie: het Pass in Frameries nabij Bergen. Ook hier kan je stoeien met robots, je eigen cosmeticaproducten maken of zelf objecten printen in 3D. Mocht er toch een straaltje zon doorbreken, bezoek dan zeker de gigantische openluchttentoonstelling. Nergens anders kan je het wonderbaarlijke ecosysteem van een terril (mijnpuinberg) ontdekken en er is ook een weerstation en een vijverobservatorium. Kortom, het Pass biedt voldoende activiteiten om je kinderen minstens één dag zoet te houden.

6. Bilzen Mysteries in Alden Biesen

Bilzen Mysteries begon als een spannend avondlijk licht- en klankspektakel, maar intussen kan je de historische site ook overdag op een originele manier ontdekken. Je moet namelijk een mysterie oplossen en daarvoor krijg je een tablet in je handen gestopt. Reken echter vooral op je eigen speurderstalent en dat van je familie om alle raadsels en aanwijzingen te ontcijferen.

7 & 8. C-mine in Genk en Bois du Cazier in Charleroi

In tijden van elektrische voertuigen zouden we haast vergeten hoe het er vroeger aan toeging. Een bezoek aan een oude steenkoolmijn is altijd een goed idee en bovendien bijzonder leerrijk. En dat het niet saai hoeft te zijn, kan je aan den lijve ondervinden in C-mine in Genk en Bois du Cazier in Charleroi. Je kan er terecht voor educatieve tentoonstellingen, workshops, parcours, rondleidingen met of zonder gids enzovoort.

9. Stripplezier in Brussel

Het Belgisch Stripcentrum, ook wel Stripmuseum Brussel, belicht aan de hand van permanente en tijdelijke exposities talrijke facetten van de zogeheten Negende Kunst. Je wordt er verwelkomd door Kuifje en de Smurfen.

10. De eeuwige topper: het Atomium

Gebouwd voor de wereldtentoonstelling in ’58 en daarna nooit afgebroken, ook al was dat oorspronkelijk wel de bedoeling. Anno 2020 blijven de negen bollen dé plek bij uitstek om in ‘de tijd van toen’ te duiken. Check de tijdelijke en permanente expo’s en maak er een mooie en leerrijke uitstap van.

Vind andere indoor activiteiten in België op onze blog.

Deel deze inhoud