Image
5 redenen om op wintersport te gaan in Tsjechië
Onbekend is onbemind: 5 redenen om Tsjechië te omarmen als wintersportbestemming.

De Centraal-Europese landen worden vaak over het hoofd gezien als het gaat om wintersportbestemmingen. De toeristische dienst van Tsjechië wil daar verandering in brengen en geeft ons middels een persbericht 5 goede redenen om daar de latten eens om te binden.

 

1. Professionaliteit en lange traditie

Wintersport kent een lange traditie in Tsjechië en de Tsjechische wintersporters doen het lang niet slecht in internationale competities. Ook in Tsjechië zelf vinden internationale wedstrijden plaats en dat heeft een positieve invloed op de skigebieden: er werd en wordt flink geïnvesteerd in moderne liftinstallaties en door de komst van nieuwe sneeuwkanonnen worden de pistes in goede conditie gehouden. Kortom: perfecte omstandigheden om wintersport op hoog niveau te beoefenen.

 

2. Betaalbaar

De prijzen van skipassen, accommodatie, eten en drinken staan mijlenver af van de prijzen die in Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk worden gehanteerd. Een biertje heb je al voor een euro en wie uitkijkt, kan al lunchen voor 6 euro. Daarbovenop kun je nog extra besparen door naar de specifieke kortingen en aanbiedingen te hengelen.

 

3. Familievriendelijk

Als we de toeristische dienst mogen geloven, beginnen veel kinderen in Tsjechië met skiën en schaatsen zodra ze kunnen lopen. Om die reden besteden skicentra al vele jaren veel aandacht aan families en dat vertaalt zich onder meer in skiparken en oefenruimtes die aangepast zijn voor de allerkleinste skiërs en hun familie.

 

4. Gezelligheid troef

Ja, ook Tsjechië heeft een levendige après-skicultuur. Maar wie liever niet aan de bar hangt, kan net zo makkelijk en betaalbaar de wellness in.

 

5. Van de piste makkelijk de stad in

In Tsjechië kun je wintersport en een stadsbezoek makkelijk combineren. Vanuit het gezinsvriendelijke skigebied Lipno ben je binnen een uurtje in het sprookjesachtige Český Krumlov. Het skigebied Klínovec ligt op amper 30 km van de prachtige kuuroordstad Karlovy Vary en vanuit Špindlerův Mlýn of Černá Hora-Pec kun je makkelijk naar de Noord-Boheemse steden Liberec, Trutnov of Jablonec nad Nisou. Zelfs het prachtige Praag ligt op amper een uurtje rijden van een skigebied.

Meer informatie over de wintersport in Tsjechië vind je op de website van Czechtourism.

Deel deze inhoud