Image
Als Mozes op een fiets: dwars door het water in Limburg
Limburg heeft in Bokrijk een gloednieuw fietspad geopend dat je dwars door het water voert.

Igor Philtjens, voorzitter van Toerisme Limburg en Bokrijk is trots op de nieuwe fietsbeleving: “Dit fietspad is het eerste in een reeks van innovatieve fietsprojecten voor meer beleving van de unieke Limburgse landschappen langs het fietsroutenetwerk.”

Volgens Igor Philtjens komen er vergelijkbare fietsbelevingen maar dan onder de grond en door het Nationaal Park Hoge Kempen.

In Bokrijk rijden de fietstoeristen 212 meter lang op een pad van 3 meter breed, met het water op ooghoogte aan beide kanten. De ingreep levert in elk geval verrassende foto’s op en Toerisme Limburg hoopt dan ook dat nog meer fietstoeristen de weg naar Bokrijk en bij uitbreiding gans Limburg zullen vinden.

Nu al komen elk jaar meer dan 2 miljoen fietstoeristen naar Limburg, naar eigen zeggen dé fietsprovincie van België en dé pionier in fietstoerisme. Igor Philtjens: “Toerisme Limburg blijft investeren in het fietsroutenetwerk. We willen koploper blijven. Daarom ondertekenden we vorig jaar een charter met alle 44 Limburgse steden en gemeenten om het fietsroutenetwerk in topconditie te houden.”

 ‘Fietsen door het Water’ is gratis toegankelijk. Het pad ligt nabij knooppunt 91 in Bokrijk. Meer info vind je hier.

Deel deze inhoud